Koje povrće i voće trebate držati u hladnjaku, a koje ne?

by | 21 lipnja, 2020

Mimi Morley, kuharica i autorica na blogu o hrani naziva Hello Fresh, nedavno je podijelila nekoliko savjeta o tome koje voće i povrće treba čuvati u hladnjaku, a koje ne.

“Česta je zabluda da se banane trebaju čuvati izvan hladnjaka. Ako ih stavite u hladno okruženje na željenoj razini zrelosti, time ćete  produljiti njihov rok trajanja”, kaže Mimi Morley, kuharica i autorica na blogu o hrani pod nazivom Hello Fresh. Nedavno je  podijelila s čitateljima nekoliko savjeta o tome koje namirnice treba čuvati u hladnjaku, a koje ne.

Dodaje kako će kora banane u hladnjaku također dobiti smeđe točke, ili pocrniti, no meso banane ostat će isto i rok trajanja produljit će se za otprilike tjedan dana.

Mnogi griješe kad je u pitanju pospremanje povrća, poput mrkve i krumpira jer ga ostavljaju u ambalaži, kako kaže.

“Korijensko povrće uspijeva u mračnim i suhim uvjetima, s puno prozračivanja, a plastična ambalaža često stvara vlagu, što stvara okruženje zbog kojeg se brzo kvari.” Dodaje i kako krastavci ne trebaju stajati u hladnjaku, nego samo na hladnom jer loše reagiraju na ekstremno hladna stanja.

I naranče je, kako dodaje, bolje držati izvan hladnjaka kako biste izbjegli da vlaga nagrize njihovu koru, a potom i okus. Najbolje ih je ostaviti na sobnoj temperaturi, u zdjeli s voćem, kako prenosi Mirror.

S druge strane, bobičasto voće, kao što su borovnice, maline, jagode, kupine i trešnje, uvijek treba čuvati u hladnjaku, dok su većini drugog voća potrebni različiti uvjeti u različitim fazama procesa zrenja, pa sve ovisi o tome u kojoj fazi je voće koje ste kupili.

IZVOR: 24SATA.HR