Postoji nekoliko razloga zašto vas pas često prati na toalet

by | 9 svibnja, 2020

Psi ponekad znaju biti poprilično čudni. Jedna od najčudnijih stvari koje čine jest praćenje vlasnika na toalet. Jeste li se ikada zapitali zbog čega to rade? Postoji nekoliko razloga.

Prvi razlog je dosta jednostavan. Moglo bi se reći da za njih pojam privatnosti ne postoji ili ga bar oni ne smatraju bitnim. Vlasnici svoje pse često gledaju kako obavljaju nuždu u šetnji, a oni vam na ovaj način samo vraćaju uslugu.

Drugi razlog je činjenica da ste vi dio njegovog čopora. Životinje su često teritorijalne i puno toga obavljaju u grupi. Čuvaju jedni druge, pogotovo kad je član njihovog čopora u ranjivoj situaciji kao što je, primjerice, obavljanje nužde. Dakle, psi vas žele zaštititi jer vas vole.

Treći razlog je sigurno znatiželja. “Što se krije u onoj čudnoj prostoriji koju otvaraju samo nekoliko puta dnevno?, “Čime se bave dok su u njoj?” samo su neka od pitanja koja vašim psima prolaze kroz glavu. Kupaonicu i WC smatraju dijelom svojeg teritorija i žele pristup tom dijelu kuće ili stana.

Četvrti razlog je možda najslađi – nedostajete im! Možda ste cijeli dan bili na poslu, u kupovini, u gostima ili na putu pa vas vaš ljubimac dugo nije vidio i proveo kvalitetno vrijeme s vama. Psi su dio naših života, ali mi smo psima cijeli njihov život.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by sarandy westfall on Unsplash