Ovo je 20 najboljih svjetskih destinacija, hoćete li posjetiti neke?

I Hrvatska je zauzela odlično 9. mjesto, a 1. mjesto odnio je Portugal

by | 6 listopada, 2021
portugal, porto, svjetska destinacija nagrada

Condé Nast Traveler već godinama provodi dodjelu nagrada Readers’ Choice Awards gdje čitatelji i čitateljice ocjenjuju najbolje turističke destinacije, otoke, hotele, znamenitosti, aviokampanije. Ove nagrade jedne su od najdugovječnijih i najprestižnijih priznanja izvrnosti u industriji putovanja, a dodjeljuju se na temelju glasova više od 800 tisuća čitatelja Condé Nast Travelera koji su slali odgovore i ocjene temeljene na iskustvu stečenom tijekom putovanja diljem svijeta.

A upravo sada odlične vijesti za Hrvatsku stižu iz Amerike! Hrvatska je prepoznata kao jedna od top svjetskih destinacija zauzevši odlično deveto mjesto na listi 20 najboljih destinacija po izboru čitatelja popularnog američkog magazina specijaliziranog za putovanja Condé Nast Travelera, odnosno u sklopu dodjele prestižnih nagrada Condé Nast Travelers’ 2021 Readers’ Choice Award.

Navedenu listu 20 najboljih destinacija svijeta predvode:

Portugal

Novi Zeland

Japan

Maroko

Šri Lanka

Italija

Island

Grčka

Hrvatska

Turska

Norveška

Maldivi

Kenija

Irska

Izrael

Australija

Švicarska

Indonezija

Bocvana

Filipini

portugal

“Vijest da su čitatelji Condé Nast Travelera prepoznali Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih zemalja na svijetu izuzetno nas veseli. Potvrda je to iznimnog ugleda naše zemlje među američkim ljubiteljima putovanja koji Hrvatsku doživljavaju kao kvalitetnu, atraktivnu i sigurnu destinaciju”, izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a na tržištu SAD-a, nadodavši kako ovo priznanje ujedno predstavlja veliku motivaciju u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najomiljenijih destinacija Amerikanaca.

dubrovnik, hrvatska

FOTO: Miguel A. Ferreira/Magda Ehlers/Luciann Photography/Pexels