3 jednostavna savjeta za očuvanje tjelesne težine

by | 12 studenoga, 2019

Mršavljenje je dug i težak proces koji zahtijeva disciplinu i dugoročno mijenjanje životnih navika. Za razliku od mnogih dijeta koje savjetuju gotovo nemoguće stvari, ovo su jednostavna i lako primjenljiva pravila koja će vam pomoći da sačuvate idealnu figuru.

Jedite proteine i vlakna
Kada se govori o idealnom obroku koji će vas “napuniti” energijom i iz kojeg će organizam iskoristiti sve potrebne tvari, nutricionisti savjetuju kombinaciju proteina i povrća bogatog vlaknima.

Umjesto da za ručak jedete ugljikohidrate kao što su tjestenina ili kruh, birajte proteine iz mesa u kombinaciji s povrćem kao što je brokula ili cvjetača. Bit ćete siti dugo vremena i tako pripremiti organizam za laganu večeru.

Sjedite za stolom dok jedete
Ako stojite, hodate ili radite nešto dok jedete, vjerojatno ćete unijeti na stotine dodatnih kalorija a da ni ne primijetite! Dok jedete, usredotočite se na obrok. Tako ćete više uživati u svakom zalogaju i izbjeći prejedanje.

Dakle, zaboravite na gledanje televizije i uživajte u okusima!

Pijte puno vode
Ovo je savjet koji često čujete, ali je nedovoljno unošenje vode i dalje čest uzrok prekomjernih kalorija koje unesemo tijekom dana. Naš mozak često zamijeni osjećaj gladi i žeđi pa je zato najbolje prije svakog obroka popiti čašu vode kako biste znali jeste li doista gladni.

Ako vam je teško unijeti osam preporučenih čaša, u vodu dodajte malo limuna, đumbira ili mente. To će vam osigurati potrebnu hidrataciju, ali i ubrzati izbacivanje toksina iz organizma.

Foto: Unsplash