Znakovi koji ukazuju na to da niste dobar zaposlenik i da bi problem mogao biti u vama

by | 26 kolovoza, 2020

Dobri radnici vjeruju u ono što rade, žele bolje rezultate i ulažu puno energije kako bi se iskazali, a ako ste vi u startu negativno nastrojeni, onda niti kolege niti poslodavac ne mogu tu puno poduzeti.

Uvijek postoje bolji i lošiji zaposlenici, no što ako ste grozan radnik? To ne mora značiti da ste lijeni ili nećete uspjeti u poslovnom svijetu nego se možda samo bavite krivim poslom. No, ako ne želite biti proglašeni lošim zaposlenikom, ovih se osobina hitno trebate riješiti.

Ne pazite na točnost

Dolazite na posao kako vam se prohtije i često kasnite. Usto zaboravljate na rokove koje su vam postavili šefovi i uletavate usred poslovnih sastanaka.

Uvijek imate spremne izgovore
Ne možete uvijek davati izgovore jer ste nesposobni obaviti zadatke koje ste dobili. Nekad radnik treba priznati da je kriv za svoj neuspjeh.

Ulažete minimum
Radite taman toliko da ne dobijete otkaz. Čim vam poslodavac da neki zahtjevniji zadatak postajete ogorčeni. Svi primjećuju tako lošu radnu etiku.

Volite tračanje
Tračanje nije loše, no treba izbjegavati zločeste, sitničave glasine. Takvi komentari uništavaju reputaciju.

Mislite da ste najpametnija osoba na poslu
Samopouzdanje je dobro, no treba znati granicu. Nitko ne voli arogantne kolege.

Ne vjerujete u misiju ili vrijednosti svoje tvrtke
Smatrate da su ciljevi vaše kompanije glupi kao i njezin izvršni direktor. Možda ste u pravu, ali ako nemate dobro mišljenje o tvrtki u kojoj radite, počnite tražiti novi posao. Ovdje samo tratite vrijeme.

Manje ste produktivni od kolega
Sigurno nisu svi talentiraniji od vas nego se vi manje trudite i ne posvećujete vašim zadacima istu količinu vremena kao i vaši kolege.

Ne slažete se ni s kim
Moguće je da su svi u kompaniji grozni, no možda ste ipak problem vi…

Redovito se ispričavate ljudima
Svakodnevno se za nešto ispričavate kolegama ili šefu. To je ili iritantna navika ili to radite zato što uprskate sve čega se primite.

Uvijek tražite neki izlaz
Odbrojavate minute do kraja radnog vremena i ne želite preuzeti odgovornost. Nije vam stalo do posla niti ste predani onime čime se bavite.

Stalno imate neke zahtjeve
Na poslu treba pregovarati oko plaće, satnice, zadataka i beneficija kako ne biste postali nečiji “otirač”. No, ako stalno nešto zahtijevate, a nemate vidljivih rezultata iza sebe, onda je posljedica loša reputacija.

Nedostaje vam poticaja
Savršeno vam odgovara biti prosječan. Ne ulažete energiju u ono što radite. Takvi radnici u nekim tvrtkama ostanu godinama, no druge ih zamijene nekim tko ima strasti i ne miri se olako s prosječnošću.

IZVOR: 24SATA.HR