Nekoliko lekcija koje muškarci i žene nauče kad prijeđu tridesetu

by | 18 ožujka, 2020

Trideseti rođendan je razlog za slavlje. To je odličan trenutak za osvrtanje na prošlost i postavljanje ciljeva za budućnost. Ali istovremeno je to za mnoge trenutak kad shvate da postoje bolovi za koje prije nisu znali, kao i da mamurluk nikad u životu nije bio gori.

Muškarci su na popularnom forumu Reddit otkrili neke lekcije o zdravlju koje su naučili tek nakon tridesete, a mogu se preslikati i na žene.

“Drogirate li se u dvadesetima, očekujte visok krvni tlak i srčanu aritmiju u kasnim tridesetima. Liječnik mi je rekao da mi je kardiovaskularni sustav 15 do 20 godina stariji od moje dobi. To znači da u kasnim šezdesetima mogu doživjeti ozbiljna stanja kao što su srčani udar, iznenadni srčani zastoj i tako dalje. Kad bih mogao razgovarati s 26-godišnjim sobom, rekao bih: ‘Molim te, nemoj koristiti kokain.’ Pronađite nešto drugo što vas čini sretnima. Teško je, ali vidjet ćete da svi koji to rade u dvadesetima umiru kroz deset do 15 godina. Od raka, srčanog udara i u bankrotu”, napisao je jedan forumaš.

“Tijelo se sporije oporavlja i skloniji ste ozljedama od stvari koje u dvadesetima obavljate s lakoćom. Možete postati intolerantni na određenu hranu (mliječni proizvodi, jako začinjena hrana, ocat i sl.) i morate mijenjati prehrambene navike”, tvrdi drugi.

“Puno je teže vratiti se u formu, ali i ostati u formi”, poručuje treći.

Najviše njih zaključilo je da su shvatili kako su u dvadesetima bili previše opterećeni izgledom i sitnicama za koje im je nakon 30. postalo jasno da doista nitko ne mari.

“Kad to shvatite, osjećat ćete se oslobođenima. Bit ćete puno opušteniji i pod manjim pritiskom”, zaključuju.

IZVOR INDEX.HR