Ovo su namirnice koje sabotiraju put do vitke linije

by | 24 srpnja, 2020

Pahuljice s mlijekom zvuče bezazleno, ali imaju veći udio šećera tako da nisu opcija za lagan i hranjiv doručak. Umjesto toga, izaberite zobene žitarice – držat će vas sitima puno duže.

Kad pokušavate istopiti neželjene kilograme morate se potruditi puno više nego inače, posebno kad je riječ i prehrani i vježbanju. Brzi zalogaji najveći su krivci koji vas ometaju na putu prema cilju. Iako se neki od njih možda čine bezopasnima, dugoročno gledano oni bi mogli biti jedan od razloga zašto dobivate na težini, kako piše MSN.

1. Slane grickalice

Čips od krumpira poprilično je problematičan kao i ostale nezdrave grickalice. Najveći problem je što “stvara ovisnost” te se rijetko pojede samo jedan. Jedna studija na Harvardu dokazala je da sudionici koji su čips uvrstili u dio redovite prehrane, sustavno dobivali na težini. Pereci primjerice izgledaju kao puno bolja opcija od čipsa, no oni su isto natopljeni solju.

2. Čokolada

Tamna čokolada je zdrava i poželjno ju je pojesti s vremena na vrijeme, no ne i kada je riječ o mliječnim čokoladama ili čokoladama s raznim dodacima. One imaju visoki udio šećera i jako su kalorične pa su samim time veliki neprijatelj ako želite održati optimalnu tjelesnu težinu ili smršavjeti.

3. Jogurti s okusom

Običan jogurt je zdrav i hranjiv, ali oni s raznim okusima. Oni su obično puni šećera i umjetnih bojila.

4. Slatke pahuljice

Pahuljice s mlijekom zvuče bezazleno, ali imaju veći udio šećera tako da nisu opcija za lagan i hranjiv doručak. Umjesto toga, izaberite zobene žitarice. Držat će vas sitima puno duže.

5. Konzervirani voćni kokteli

Konzerva voća zvuči zdravo, no ovakve varijante često se čuvaju u sirupima koji su zapravo šećerne bombe.

6. Energetske granola pločice

Ove pločice često su napravljene s čokoladom i prethodno umočene u razne sirupe pune šećera. Kratko će vas držati sitima, ali i nepotrebno debljati.

IZVOR: 24SATA.HR