Podsjetimo se: Ovo su loše navike koje ubrzavaju starenje

by | 21 svibnja, 2020

Nitko ne želi izgledati starije no što jest i obično se svi trudimo izgledati mlađe. No proces starenja je jednostavno neizbježan, ali ne i neodgodiv. Postoji niz anti-age proizvoda koji vam već u 20-ima pomažu u sprječavanju pojave prvih znakova starenja, kao i onih “čudotvornih” koji brišu bore, no kako ne biste preuranjeno morali posezati za njima, izbacite ove loše navike koje dodatno ubrzavaju starenje:

Ne koristite kremu za sunčanje

Prvo pravilo u zaštiti kože od preranog starenja je redovito korištenje kreme sa zaštitnim faktorom, a ne samo preko ljeta. UV zrake se probijaju do vas čak i kada je oblačno te smanjuju razinu kolagena i elastičnost kože što dovodi do nastanka bora.

Spavate premalo

Beauty sleep nije mit i uistinu bi bilo poželjno za vaš mladoliki izgled, ali i zdravlje kad biste svaku večer odspavali najmanje šest sati, a idealno bi bilo osam.

Ne jedete dovoljno voća

Malo je onih koji svaki dan jedu 200 do 300 grama voća, što je jedno od ključnih pravila za zdravlje, ali i lijep izgled. Voće je bogato vitaminima i antioksidansima koji pomažu koži da dulje ostane mlada.

Jedete previše šećera

Čak i ako ste se odrekli slatkiša, moguće je da pretjerujete s dnevnim unosom šećera koji se krije u raznim neočekivanim namirnicama poput tjestenine i kečapa. Zato uvijek pažljivo čitajte deklaracije na proizvodima koje kupujete ako ne želite da vam od šećera redovito izbijaju prištići, i u zrelijoj dobi.

Pušite 

Pušenje negativno utječe na cijeli organizam, pa neće samo vaše lice pretrpjeti štetu. No cigarete svakako ubrzavaju pojavu bora.

Pijete previše alkohola

Postoji razlog zašto dan nakon “pijanke” izgledate gore no ikad. Alkohol smanjuje razinu antioksidansa u koži i dehidrira je, što dovodi i do smanjenja elastičnosti te ubrzava pojavu znakova starenja.

Ne pijete dovoljno vode

Hidratizacija kože izvana je jednako bitna kao i ona iznutra. Stoga, ako želite dulje izgledati mlado, potrudite se svaki dan popiti najmanje dvije litre vode, a to će imati i povoljan utjecaj na vaš cijeli organizam.

Pod velikim ste stresom

Stres ima hrpu negativnih posljedica, no ponekad ga je uistinu teško izbjeći. Jedino što vam možemo savjetovati je to da sami pokušate pronaći neki način kako da ga smanjite ili uklonite, a neke od popularnih metoda koje ljudi koriste da bi ga se riješili su meditacija, tjelovježba ili bilo kakav hobi koji vama odgovara.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Tyler Nix on Unsplash