Ovaj moćan proizvod omogućuje ciljano djelovanje na pigmentacijske mrlje

by | 13 travnja, 2022
Biologique Recherche hiperpigmentacija

Inspiriran microneedeling tehnologijom, Biologique Recherche μ-Fill PIGM 400 ispravlja lokalizirane pigmentacijske nepravilnosti u epidermi. Zahvaljujući aktivnim sastojcima za posvjetljivanje sadržanim u oblogama s mikrostošcima, vidljivo se smanjuje intenzitet pigmentacijske mrlje.

S obzirom na to da je 70 % pigmentacijskih mrlja epidermalno (nalazi se na gornjem sloju kože), lako je promijeniti njihov izgled ili boju. Najbolje oružje protiv pigmentacijskih mrlja je prevencija. Zato se preporučuje kožu dobro zaštititi od UV zraka jer je sunce vrlo snažan stimulator melanogeneze i stvaranja slobodnih radikala. Posljedično, tretman pigmentacijskih mrlja zahtijeva ciljano djelovanje na sve aktivne mehanizme koji su uključeni u njihovo nastajanje i vektorizaciju aktivnih sastojaka do melanocita, u bazalnom sloju epiderme.

Proizvod za njegu preporučen za trenutačna stanja kože s lokaliziranim pigmentacijskim mrljama

Inspiriran microneedling tehnologijom koja se upotrebljava u estetskoj medicini, μ-Fill PIGM 400 omogućuje ciljano djelovanje na lokalizirane pigmentacijske mrlje. Prekrivene mikrostošcima, ove obloge za jednokratnu upotrebu sastoje se od 100 % aktivnih sastojaka u čvrstom stanju, među kojima su hijaluronska kiselina, solidifcirani antimelanogenički, antiglikacijski i antioksidativni aktivni sastojci. Nakon nanošenja, potpuno se rastapaju kako bi se oslobodili i proširili aktivni sastojci što bliže melanocitima. Tada oni pomažu u regulaciji sinteze melanina i njegovom prijenosu prema keratinocitima za posvjetljivanje kože na površini. Lokalizirane pigmentacijske mrlje su smanjene. Korišten kao dio jednomjesečne kure, μ-Fill PIGM 400 smanjuje smeđe mrlje na površini kože kako bi ona postala ujednačena i jednolika.

μ-Fill PIGM 400: 3 pravca djelovanja

Antiglikacijsko djelovanje
– L-karnozin – Peptid poznat po svojem antiglikacijskom i antioksidativnom djelovanju: čuva DNK stanica kože, pomaže ograničiti prekomjernu proizvodnju melanina kako bi se ublažile pigmentacijske mrlje nakon smanjenja sadržaja AGE (engl. Advanced Glycation End products – krajnji proizvodi glikacije) u staničnom mediju.

Antioksidativno djelovanje
– Vitamin C – Svojim snažnim antioksidativnim i fotozaštitnim djelovanjem smanjuje oksidaciju proteina odgovornih za sintezu lipofuscina

Djelovanje protiv melanogeneze
• Heksilresorcinol – Ester sintetiziran iz heksil alkohola i laurinske kiseline, pomaže inhibirati ekspresiju tirozinaze i tako ograničiti proces melanogeneze. Djeluje antioksidativno za zaštitu stanica i kontrolu proizvodnje melanina izazvane oksidativnim stresom.

Niacinamid (vitamin B3 ili PP) – Djeluje na sintezu lipida i proteina te pomaže u inhibiciji prijenosa melanosoma u keratinocite.

Traneksamična kiselina – Ograničava reakcije koje pokreću proizvodnju melanina.

Biologique Recherche

Prednosti proizvoda

Mikrostožaste obloge μ-Fill PIGM 400 pružaju višestruke prednosti:
• posvjetljuju kožu
• ograničavaju melanogenezu
• pomažu u regulaciji razine melanina u epidermi
• ublažavaju pigmentacijske mrlje.

Biologique Recherche

Preporuke za uporabu

Kod kuće: μ-Fill PIGM 400 se upotrebljava kao jednomjesečna kura kod kuće, s tri nanošenja tjedno.
Poželjno je proizvod nanositi navečer, na očišćenu i suhu kožu.

 

Foto: LightFieldStudios/iStock/Getty Images Plus, PR