OVAJ KUĆNI SASTOJAK ŽENE OBOŽAVAJU zato što osigurava prekrasnu kožu i kosu

by | 29 siječnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Najveća prednost prirodne kozmetike je u tome što u svakom trenutku možete otići do hladnjaka i u njemu pronaći par odličnih sastojaka. Ako naučite kako ih pravilno kombinirati, više nećete trošiti novac na skupe preparate. Jogurt je jedan od tih moćnih sastojaka. On je bogat cinkom i mliječnom kiselinom te je odličan u rješavanju niza problema, vezanih uz ljepotu, s kojima se žena svakodnevno suočava. Kroz sljedećih pet savjeta naučite kako iskoristiti jogurt na najbolji način.

OSVJEŽAVA LICE
Ako je vaša koža lica suha i trebate dodatnu hidrataciju, jogurt je savršen izbor. Jednostavno nanesite debeli sloj najobičnijeg jogurta na lice. Nakon desetak minuta masku isperite toplom vodom. Mliječna kiselina iz jogurta napravit će blagi piling, omekšati kožu i pružiti joj neophodnu hidrataciju.

UKLANJA PERUT
Jogurt također pomaže u uklanjanju peruti. Jogurt, poput šampona, utrljajte u korijen kose. Ostavite ga na kosi petnaestak minuta, a zatim isperite toplom vodom. Mliječna kiselina uklanja suhe stanice kože s tjemena, dajući koži neophodnu hidrataciju.

UKLANJA AKNE
Da biste se riješili akni, lice namažite debelim slojem jogurta. Ostavite da odstoji pola sata te isperite hladnom vodom. Jogurt posjeduje antigljivična i antibakterijska svojstva i zbog toga je prilično moćan prirodni lijek protiv akni.

IZJEDNAČAVA TEN
Mliječna kiselina pomaže pri izbjeljivanju tamnih mrlja na licu. Na lice nanesite jogurt u koji ste dodali par kapi limunovog soka. Ostavite na licu pola sata, a zatim isperite mlakom vodom. Da biste postigli što bolji rezultat, masku nanosite dva do tri puta tjedno.

SMIRUJE OPEKLINE OD SUNCA
Jogurt u svom sastavu ima i cink koji pomaže u smirivanju opeklina nastalih od predugog izlaganja suncu. Nanesite jogurt na tijelo i pričekajte bar 15 minuta. Isperite mlakom vodom. Vaše tijelo će biti kao novo.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: www.receptizasve.work