Ova zabavna plesna vježba pokrenut će sve mišiće u tijelu, a možete je raditi kod kuće

by | 17 rujna, 2020

Ako tražite vježbe koje možete raditi kod kuće, koje su zabavne i koje će biti drukčije od svega onoga što ste radili do sada, imamo nešto posebno za vas.

Kukuwa fitnes afrički je plesni trening koji je nastao prije više od 10 godina. No popularnost je stekao za vrijeme pandemije koronavirusa. I dok neki izbjegavaju ples kao vrstu treninga jer misle da nemaju ritma ili da neće uspjeti popratiti sve korake, drugi mu se uvijek rado vraćaju. Razlog tomu je što plesom aktivirate sve mišiće u tijelu. Ako spadate među ljude koji brinu o koracima i ritmu, Kukuwa će vas natjerati da promijenite mišljenje i da odbacite sve brige.

Ovi posebni treninzi, koji su i svojevrstan put kroz afričku kulturu i ritmove, obojeni su zaraznim plesnim notama pomoću kojih pokrećete ruke, struk, noge i kukove. Spremite se za čučnjeve, udarce nogama i mahanje rukama, koje ćete začiniti osmijehom i pozitivnom energijom.

Ljepota ovog plesa je to što ga možete prilagoditi svojim sposobnostima i svojoj kondiciji. Svaki trening traje različito i fokusira se na različite dijelove tijela. Prednost ovog afričkog plesa je taj što ga mogu izvoditi svi oni koji nemaju vremena za odlaske u teretanu. Plesni kardio je, isto tako, idealan za sve one koji nisu ljubitelji treninga visokog intenziteta.

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels