Otkrivena je tajna najdjelotvornijeg treninga visokog intenziteta

by | 21 listopada, 2020

Postoje dvije neosporive činjenice o treninzima visokog intenziteta.

Prva je da ima brojne beneficije za vaše zdravlje u kraćem vremnskom intervalu od drugih treninga, a druga je da može biti izrazito naporan i time štetan za vaše tijelo ako se preforsirate. Koliko vam se puta tijekom treninga dogodilo da vam jednostavno tijelo otkazuje i ne želi dalje? No, postoji trik pomoću kojeg možete pomaknuti svoje granice i postići još bolje rezultate od onih na kojima ste trenutno. Poanta je da budete uporni i redoviti te uz fizičku, vježbate i mentalnu snagu.

Provedeno je istraživanje u kojem je dokazano da mindfulness i meditacija u pauzama od fizičkog treninga uvelike pomažu da ostanete fokusiranu u tim zahtjevnim periodima odmora. Oni će vam pružiti manje anksioznosti, više pozitivnih emocija i moći ćete dati još više od sebe tijekom cijelog treninga kad uđete u posebno, meditativno stanje. Bitno je naglasiti da oba segmenta (meditacija i mindfulness) moraju biti prakticirani i izvan visoko intenzivnog treninga, na dnevnoj razini kako bi mozak naviknuli na novi sustav funkcioniranja. S vremenom, shvatit ćete da ćete osjećati manje stresa, a da će vam vježbe u kojima morate ostvariti veći i bolji rezultat, krenuti kao od šale.

Bilo da se profesionalno ili rekreativno bavite sportom, ove vježbe pomoći će svima, ne samo za treninge nego i za sveukupni well-being. Izaberite onu koja vama najbolje odgovara i krenite.

Foto: Unsplash