Koji su najveći strahovi svakog horoskopskog znaka?

by | 18 veljače, 2020

Svatko od nas je paranoičan u vezi s nečim i sumnja u nešto. Vjerojatno ste se nekad zapitali: “Prate li svaki korak na internetu o meni?” Kad su horoskopski znakovi u pitanju, paranoje su se razvile iz njihovih najvećih strahova, a svaki od znakova pretjera katkad u svojim neracionalnim mislima, kako piše Your Tango.

Evo zbog čega horoskopski znakovi postaju paranoični.

Ovan

Ovan se boji da ne drži sve pod kontrolom i nikad se ne osjeća lošije nego kad ne može imati sve konce u rukama, bilo da se radi o ljudima ili nepredviđenim okolnostima. On tada počinje preispitivati sebe i svoju snagu, na koju je najponosniji. Njegov najparanoičniji strah je da će organizirati okupljanje na kojemu se nitko neće pojaviti.

Bik

Bik se užasava toga da ne bude prvi u nečemu jer u njegovoj glavi ništa drugo ne dolazi u obzir. On vam želi biti najvažnija osoba na svijetu, a ako mu se učini da to nije tako, bit će toliko okrutni prema sebi kao da se cijeli njihov svijet srušio i da nema nade da ikad sve dođe na svoje.

Blizanci

Blizanci se ne mogu posvetiti nečemu i bježe od toga što je dalje moguće. “Što ako moram? Što ako oni traže nešto od mene?”. Oni ne žele dijeliti sebe ni s kim pa kada se nađu u situaciji gdje to moraju napraviti, padaju u očaj. Misao o rasporedima, planiranju ili pridavanju jednoj ideji skoro ih fizički boli.

Rak

Rakovi se boje svega i paranoični su pri pomisli da će ih taj strah svladati. Oni vole da ih mi vidimo kao čvrste osobe, samostalne i mudre, a duboko u sebi su preplašeni čak kada iziđu iz kuće. Rak se boji da će se razboljeti ako iziđe na hladno pa ostaje u kući jer ga hvata paranoja od pomisli na bolest.

Lav

Lav se užasava od straha da se neće svidjeti ljudima. On kroz život ide smatrajući da ga svi na svijetu ludo vole – zbog njegovog šarma, izgleda, topline i druželjubivosti. Ako Lava stavite u sobu u kojoj nitko ne zna tko je on, izbezumit će se, postat će paranoičan i počet će sumnjati u sebe.

Djevica

Djevice pretjeruju u razmišljanju, a kada sve preokrenete po glavi nekoliko puta, postajete paranoični i po pitanju najbanalnijih stvari. Djevica se boji svega što bi se moglo dogoditi. Ako sjedne u auto, preznojit će se pri pomisli što bi bilo ako bi imala prometnu nesreću i koliko bi je to stajalo. Financije najviše opterećuju ovaj horoskopski znak i od pomisli na siromaštvo hvata ih panični strah.

Vaga

Vaga se boji da će biti uhvaćena u laži. Pripadnici ovog znaka su najčešće dobri lažljivci i od prevare znaju napraviti umjetnost, ali u isto vrijeme znaju i pretrnuti od straha da će netko otkriti njihovu laž. Po glavi im se često vrzmaju paranoične misli: “Što ako moj partner shvati da sam ga lagala? Kako da se izvučem iz toga?”

Škorpion

Ovaj horoskopski znak najviše strahuje od toga da će izvršiti preveliki pritisak na nekoga. Škorpioni ne znaju kada trebaju stati i katkad stvarno pretjeraju. Oni ne žele odbijanje pa kada čuju bilo što što nalikuje na to (na primjer: “Prestani mi govoriti što trebam napraviti, Škorpionu”), povuku se u svoje paranoične fantazije misleći da ih netko odbacuje. U stanju su svojim napornim i dosadnim ponašanjem otjerati nekoga od sebe pa da se onda danima grizu i pitaju zbog čega se taj netko tako ponio.

Strijelac

Strijelac kroz život ide skoro sasvim oslobođen paranoje, sve dok ne dođe u srednje godine. Tada počinje gubiti razum. Oni bezbrižno žive u svom svijetu i koriste sve prednosti svoje mladosti, sve dok u zrelim godinama ne shvate da život nije potpuna sloboda i da trebamo preuzeti odgovornost za svoje postupke. Strijelci se paranoično boje odrastanja čak i kada zapravo odrastu.

Jarac

Jarčevi lude zbog neorganiziranosti. Oni vole detaljno isplanirati sve i da se svi pridržavaju plana. Kada nešto krene izvan zacrtanog puta, Jarčevi zamišljaju najgori mogući scenarij: propale planove, neobavljene stavke, nekvalitetno odrađen posao. Ako želite naživcirati Jarca, napišite mu poruku i napravite pogrešku u pisanju svake važne riječi.

Vodenjak

Vodenjak se boji nemogućnosti izbora. Tada se osjeća kao da je stavljen u kutiju iz koje može izići samo kroz sićušni otvor koji mu je ostavljen kao jedina mogućnost. Rođeni u ovom znaku ne mogu podnijeti pomisao da se slože s nečim što nije u skladu s njihovim stavovima. Vodenjaci žele izbor, ponude, raznolikost. Ako nemaju gdje i mogu napraviti samo jednu stvar, paranoja će ih uzeti pod svoje.

Ribe  

Ovaj horoskopski znak boji se najviše samoće. Ako su predugo same, Ribe će početi umišljati da su ih svi napustili zauvijek, ali se one neće zaustaviti tu, nego će ići do kraja, do potpunog izluđivanja sebe. Ako su ostale same, počet će zaključivati da im se to dogodilo jer su jadne i bezvrijedne.

IZVOR: INDEX.HR