Otkrivamo vam kako da budete produktivni i sretni na radnom mjestu!

by | 28 srpnja, 2015

Ambicioznost, odvažnost, ustrajnost i stil – u odijevanju i ponašanju – najvažniji su faktori za postizanje uspjeha i sreće na poslu. Dakle, provodite ovih sedam osnovnih strategija, koje sadrže spomenute karakteristike, i stići ćete ravno na vrh!

1. Iznosite ideje
Mlade žene obično smišljaju najinovativnije, najsvježije i najrevolucionarnije ideje – što je odlično, ali se isto tako obično plaše izložiti ih nadređenima. Dakle, budite hrabri i recite što mislite na poslovnom sastanku.

2. Vodite život izvan posla
Fokusiranost na poslu neophodna je za uspješno obavljanje radnih zadataka i smišljanje novih ideja. No podjednako je važno da se potpuno isključite kada ste izvan ureda – i to istog trenutka kada napustite tvrtku! Slobodno vrijeme posvetite obitelji, prijateljima i zabavnim aktivnostima. Tako ćete biti efikasniji na poslu.

3. Nemojte biti žrtva mode
Poslovno okruženje nije modna pista, niti večernji klub. Izuzetno elegantna ili smjela garderoba nije prikladna za poslovno okruženje. Umjerena klasika, s osobnim pečatom (neki modni detalj) i udobna obuća idealna je za posao.

4. Uvijek imajte na umu glavni cilj
Mnogo žena upadne u zamku svakodnevne kolotečine – izvršavanje zadataka da bi se progurao dan za danom – što je destimulativno. Ali ako budete razmišljali o svakom zadatku kao koraku k ostvarenju velikog cilja, lakše ćete izvršavati obveze i ostvariti vaš poslovni san.

5. Prihvaćajte izazove kao stimulans
Ako budete prihvaćali izazove s pozitivnim stavom i kao provjeru i potvrdu vaših radnih vještina i ideja, lakše ćete obavljati svoj posao.

6. Pronađite inspiraciju
Pronađite neku osobu, djelo ili izreku, koja će vas uvijek inspirirati da idete dalje – naročito u trenucima kada naiđete na probleme i prepreke.

7. Radite vrijedno, zabavljajte se i budite ljubazni
To je definitivno najvažnija mudrost, ne samo u poslu već i u životu! Trudite se da je primjenjujete svaki dan i uvjerit ćete se da je točna.

photo: instagram