OTKRIVAMO VAM kako brzinski ukloniti podočnjake!

by | 4 siječnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Vjerujemo da su dani nespavanja i konzumiranja teške hrane ostavili tragove oko vaših očiju – evo kako ćete ukloniti otečenost i tamne krugove a da ne morate nanijeti slojeve šminke.

Osim što je potrebno piti puno vode, skinuti šminku prije spavanja i smanjiti unos soli kroz prehranu, postoji još nekoliko trikova pomoću kojih se možemo riješiti podočnjaka.

No, prije svega se dobro naspavajte! Nedostatak sna je glavni krivac za pojavu podočnjaka. Pobrinite se za to da odspavate sedam do osam sati, a onda isprobajte i ove trikove koji su se pokazali iznimno učinkovitima!

KRASTAVAC
Krastavci su vrlo djelotvorni u liječenju natečenosti očiju i zato bi bilo dobro uvijek ga imati u hladnjaku. Narežite krastavac na kriške i držite ga u hladnjaku kako bi ostao hladan i svjež. Stavljajte kriške krastavca na kapke nekoliko minuta, po potrebi svako jutro!

KRUMPIR
Idući put kad odlučite upotrijebiti krumpir u prehrambene svrhe, jednostavno odrežite dvije ploške dovoljno velike da biste njima pokrili oči. Stavite ih u hladnjak i pričekajte da se ohlade. Kad ih izvadite, njima prekrijte oči na nekoliko minuta. Upotrebljavajte ovaj prirodni lijek redovito i podočnjaci će postati prošlost.

ČAJ
Hladna vrećica čaja od kamilice je također odlično oružje protiv podočnjaka i vrećica ispod očiju. Vrećice čaja ohladite preko noći i stavite ih na kapke te ostavite da djeluju oko 15 minuta. Uspjeh je zajamčen!