Otkrivamo gdje možete probati najfiniji affogato u Hrvatskoj!

Inovativna senzacija okusa u čokoladnom kornetu

by | 18 svibnja, 2023

Ako ste i vi od onih koji svoj dan ne provode bez šalice kave, onda ste već sigurno čuli za affogato. Riječ je o pravom talijanskom osvježavajućem klasiku koji je kao stvoren za uživanje i predah od vrućih ljetnih dana. U doslovnom prijevodu riječ affogato znači “potopljen“, a u ovom pitkom desertu, kuglica sladoleda okupana je najfinijim espressom. Svoje poklonike ima diljem svijeta, a iako se još uvijek dvoji je li riječ o piću ili desertu, svejedno je pronašao put do brojnih kavoljubaca i svih njihovih izvedenica.

Krenete li u potragu za najfinijim affogatom u hrvatskim gradovima, adresa koju se ne smije zaobići je aROMA Gelato Experience. Osim što ga odlikuje posebna receptura ručne proizvodnje koja omogućava da se topli espresso stopi s najfinijim okusima sto posto prirodnog artizanskog aROMA gelata – od Vanilije Madagascar i Lješnjaka Piemonte pa do Karamele s cvijetom soli, Cafe Del Nonno te brojnih drugih, aROMA donosi novu inovativnu dimenziju – affogato u čokoladnom kornetu ili Affogato in a cone. Kombinacija slatkog korneta oblivenog vrhunskom belgijskom čokoladom i u potpunosti prirodnog aROMA gelata utopljenog u toplom gorkastom espressu zasigurno će oduševiti sve ljubitelje kave ili one koji će to tek postati.

Kako bi pronašao put do nepca svih strastvenih kavopija, ova će slatka čarolija uskoro stići i u vaš grad jer se na mapi aROMA Experience Gelato Toura nalaze sve regije uz hrvatsku obalu – od Istre, Kvarnera, Zadra i Šibenika pa sve do Splita, Dubrovnika i otoka. Na dan gostovanja u gradovima aROMA Gelato toura, obožavatelji će besplatno moći degustirati raznolike okuse iz aROMA proizvodnje, a u svim njihovim slastičarnicama u gradu dobit će i 20 % popusta na sve gelato proizvode, uključujući i aROMA affogato in a cone. Posjetitelje očekuje i uživanje u specijalnim kornetima raznih okusa i premium čokolade. Ovu gelato turu pratit će bogat glazbeni DJ program, animatori, hostese i interaktivni program, a svi zainteresirani moći će se prijaviti i na besplatnu aROMA gelato akademiju.

Nakon što je obišla Zagreb, Istru i Kvarner, aROMA Experience Gelato Toura nastavlja širiti svoju slatku i ukusnu energiju po Dalmaciji. Danas je u Zadru 18. 5., u Šibeniku 19. 5. i Splitu 20. 5. Potom slijedi prava otočka avantura koja započinje 21. 5. na Hvaru, a zatim u Starom Gradu i Jelsi 22. 5., Baškoj vodi 23. 5., Bolu 24. 5. te potom stiže i u Dubrovnik 25. 5. Za sâm kraj turneje aRoma dolazi u Rovinj 27. 5., Opatiju 28. 5., Selce 29. 5., Bašku 30. 5. te se vraća u Zagreb, otkud je i krenula, 31. 5.

Brend aROMA gelato vodeći je u ovoj djelatnosti na području Hrvatske i regije. U skladu s ambicioznim planovima širenja, u sezoni 2023. bit će prisutni na više od 50 poslovnica i lokacija, a u sljedećih nekoliko godina planira se proširenje na više od sto lokacija diljem Hrvatske, kao i diljem zemalja EU-a, od kojih je prvi korak otvaranje novog proizvodnog pogona na 4.500 m2 u Ogulinu, koji kreće s proizvodnjom u srpnju ove godine. Proizvodnja u Ogulinu bit će najveća proizvodnja za zanatski gelato u Europi. Temelj poslovanja su nasmijani zaposlenici, moderne i divno uređene gelaterije, visoka razina standarda popraćena slatkim zadovoljstvom, širokom paletom okusa i zanimljivih must-try kombinacija.

Više se informacija može pronaći na službenoj web-stranici https://.aroma-gelatoexperience.com/en, kao i na društvenim kanalima Instagramu te Facebooku.

Foto: PR