Otkrijte zamke manipulativnih zavodnika koji se nazivaju pick-up artistima

by | 22 kolovoza, 2020

Svaka je žena barem jednom u životu naišla na muškarca kojem je u cilju u što kraćem roku osvojiti pripadnicu suprotnog spola. U prijevodu, svaka se žena susrela s muškarcem koji želi samo seks i ništa više. U posljednjih nekoliko godina razvila se cijela jedna industrija koja za cilj ima upravo to – naučiti muškarce taktikama zavođenja. Takvi se muškarci nazivaju pick-up artistima.

Prije nego dublje uđemo u ovu problematiku, moramo naglasiti da ne postoji ništa ružno i prljavo u želji za seksom na jednu večer. No problem nastaje kad muškarci lažu kako bi ostvarili svoje želje. Iskrena komunikacija temelj je svakog odnosa, bez obzira radilo se o vezi bez obaveza ili braku. No u svijetu pick-up artista, sve se ipak svodi na laž, glumu i manipulaciju u svrhu seksualnog zadovoljstva.

Prema autorima pick-up literature, zavođenje se odvija u tri faze – privlačnost, stvaranje ugode i povjerenja te zavođenje. Osim putem knjiga, vještine zavođenja muškarci mogu naučiti putem raznih tečajeva te u kampovima, koji nerijetko koštaju i po nekoliko tisuća dolara. Voditelji tečajeva i autori knjiga svojim učenicima dijele savjete, a jedan od “najstarijih u knjizi” je i nagging tehnika. Ta se tehnika bazira na komplimentu nakon kojeg slijedi uvreda. Primjerice, muškarac može ženi reći da jako lijepa, no da je preniska da bi se profesionalno bavila modelingom.

Osim što se cijelo ovo učenje bazira na laži i skrivanjem muškarčevih motiva, metode pick-up artista uključuju užasno opasne i nemoralne akcije. Prije svega, pick-up artisti žene nazivaju metama te ih smatraju seksualnim objektima, svoje zavođenje nerijetko snimaju bez pristanka djevojaka, a neki od njih zagovaraju korištenje droga za silovanje. Iako pick-up artisti nisu novost u svijetu zavođenja, mnoge su žene za njih saznale tek ovoga tjedna na profilu Paule Brečak, koja je putem Instagram storyja upozorila na takve muškarce. Možete ih pronaći u njezinim naglascima, a mi vam toplo preporučujemo da to učinite.

Foto: cottonbro/pexels