OTKRIJTE TRI NAMIRNICE koje vraćaju sjaj našoj koži

by | 9 ožujka, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ako se radi o situaciji u kojoj nakon korištenja raznih pilinga i bogatih hidratantnih krema vaša koža izgleda sivo i bez sjaja, potražite pomoć u svojoj kuhinji i uvrstite sljedeće tri namirnice u vašu svakodnevnu prehranu.

Brokula
Brokula pomaže u proizvodnji kolagena zbog toga što sadrži veliku količinu vitamina C. Također, poboljšava izlučivanje toksina iz našeg tijela, što predstavlja jedan od preduvjeta čistog i blistavog tena.

Mrkva
Zbog toga što sadrži beta-karoten, mrkva se u tijelu pretvara u vitamin A. Ona štiti kožu od oštećenja koja su prouzročena UV zračenjem, održavajući stanice kože zdravima. Također, zaglađuje nastale bore na koži.

Smeđa riža
Učestalo lučenje inzulina u krv pogoršava stanje kože i izaziva glikozilaciju, proces koji negativno utječe na kolagen i elastin. Stoga “bijele” ugljikohidrate (npr., rižu, tjesteninu, bijeli kruh) koji imaju visoki glikemijski indeks, zamijenite namirnicama s niskim glikemijskim indeksom, poput smeđe riže ili integralne tjestenine. Također, izbjegavajte i šećere kako biste smanjili nagla povećanja šećera u krvi.