Prelistavanje: Otkrijte što vas sve čeka na stranicama travanjskog broja “Ljepote&zdravlja”

by | 31 ožujka, 2020

Da nam je netko rekao kako ćemo travanjski broj završavati u svojim kućnim “redakcijama”, u jeku pandemije uzrokovane koronavirusom, te uz još uvijek aktualna podrhtavanja tla nakon snažnog potresa koji je Zagreb probudio u nedjeljno jutro, 22. ožujka, rekli bismo mu da je njegov smisao za humor poprilično upitan.

No, upravo ovako izgledali su dani netom prije tiska novog proljetnog broja, koji bi trebao biti sve samo ne težak. Kao i uvijek, svemir se smije dok mi radimo planove. Sve je to život, i jedino što možemo jest s problemima se hvatati mirno i graciozno. Stoga se nadamo da će vam u ovom čudnom filmu u kojem svi trenutno živimo, novi broj biti dašak pozitive. Da ćete se uz njega barem nakratko odmaknuti od svega, i da će vas stranice koje su stvarane s velikom pažnjom još jednom uvjeriti koliko je bitno raditi na sebi, na svome zdravlju i svom umu. Jer, to je ono što možemo kontrolirati, i što će nam biti od velike pomoći u ovakvim izazovnim vremenima. Sve ono što smo u Ljepoti&zdravlju iz broja u broj pisali, sada zaista dobiva na važnosti. Pazite se, volite se, imajte razumijevanja za druge i iskoristite ovo vrijeme da radite na sebi, odnosno da naučite živjeti u najboljem mogućem odnosu sa samim sobom. Novi broj Ljepote&zdravlja je tu da vam radi društvo dok #ostajetedoma.

Trending
Rubriku u kojoj predstavljamo novitete ovog mjeseca započinjemo pozivom da ozelenimo naš IG profil. Voljeli bismo na društvenim mrežama vidjeti fotografije vašeg vrta ili balkona, ili biljke na koju ste posebno ponosni… Tagirajte @ljepotaizdravljehrvatska na svojim fotografijama kako bismo se međusobno inspirirali. Najljepše fotografije dijelimo na Instagramu!

“Još uvijek sanjam…”
Zadovoljna, nasmijana i energična, osim glumom, Bojana Gregorić Vejzović pažnju plijeni i svojim mladenačkim izgledom. Poput djeteta i dalje uživa u svojim različitim ulogama. Većinu svog slobodnog vremena provodi s djecom, u šetnji sa psom ili na putovanjima. Iako na pragu 50-ih izgleda poput 20-godišnjakinje, nije velika ljubiteljica vježbanja, no ono joj pomaže u borbi s migrenom… Zavirite u Bojanin svijet!

Foto: Zvonimir Ferina

Holistička njega kože
U čemu je tajna? U otkrivanju vaše prave ličnosti, odnosno tipu kože prema novoj, holističkoj i krajnje jednostavnoj klasifikaciji te pristupu u njezi kože.

Hodajte za tijelo i um
Vraća energiju, popravlja raspoloženje, utječe na bolji san, ublažava psihološku žudnju za hranom, budi kreativnost, povećava produktivnost, jača mišiće i imunitet… Toliko beneficija, a samo jedna, i to tako jednostavna aktivnost – hodanje! Ako želite biti više raspoloženi, opušteniji, a ujedno i fit – primijenite ove jednostavne strategije koje će običnu šetnju podići na novu razinu.

Foto: MIRET

Tko su nove iscjeliteljice?
Novi holistički pristup kombinira medicinu, njegu, tehnike opuštanja i mindfulness s ciljem da se osjećamo bolje, budemo zdraviji, izgledamo ljepše i – živimo kvalitetnije. Upoznajte sedam žena zahvaljujući kojima je ovaj trend sve popularniji!

Alarm za čovječanstvo
Kome još nije jasno da su katastrofe izazvane klimatskim promjenama, poput velikih požara, poplava, oluja, erozija zemljišta i valova tropskih vrućina, jasan znak da je posljednji trenutak za spas Planeta – sada?! Istražujemo što mi, kao društvo, ali i pojedinci možemo (i moramo!) učiniti kako bismo zaustavili totalno zagađenje.