Mia Antunović krije se iza divnog brenda prirodnih svijeća čiji sastojci nisu testirani na životinjama

by | 24 srpnja, 2020

Javnost ju je upoznala kad je, kao prva iz Hrvatske, ostvarila modnu suradnju s Khloe Kardashian, potom je glamuroznu karijeru u svijetu mode podredila obitelji, a sada sama izlazi na tržište i donosi nešto novo – prve “Smart Luxury” svijeće Moel.

Mia Antunović obična je djevojka s velikim snovima. Na prvi pogled ništa ne razlikuje ovu simpatičnu i ambicioznu Vinkovčanku od većine drugih, osim hrabrosti da riskira sve kako bi ih stvarno i ostvarila.
Na velike stvari jednostavno se moramo odvažiti i ne posustajati. Velike stvari ne moraju uvijek nužno biti fizički najveće i najvidljivije, ali sitnicama možemo dragim ljudima učiniti život ljepšim, sretnijim i bogatijim. Sitnicama kao što je miris koji će zamrznuti trenutak naše sreće u nezaboravnu uspomenu.”
Pomalo sanjarski i zadovoljno počinje Mia svoju priču. Prvi iz linije mirisa svijeća Moel nosi naziv “Fearless” i svojevrsna je poruka za sve koji unatoč teškoj ekonomskoj situaciji sami koračaju poslovnim vodama. “Kad shvatiš da te kriza konstantno podmuklo promatra iza ugla, naučiš joj pokazati zube!”


Najbolje ideje dolaze kad je najteže
Nakon karijere modela i suradnjom s Khloe Kardashian na njezinoj liniji traperica, Mia se vratila u Europu, gdje je prihvatila posao kao voditelj digitalnih komunikacija u Europskom parlamentu. Budući da nije bila potpuno zadovoljna takvim ustaljenim načinom života, u glavi joj se počela “kuhati” ideja za liniju luksuznih svijeća Moel. “Jednog Božića Pinterest me doveo do “napravi sam svijeće”, pa sam malo istraživala i odlučila ih napraviti. Od te prve male kolekcije bila sam očarana i ideja da imam vlastitu tvrtku za svijeće konstantno me pratila.”

Zašto Smart Luxury?
“Od početka sam željela prirodne svijeće koje nisu testirane na životinjama! Briga o našem globalnom domu mi je jako važna i baš zbog toga sam odlučila koristiti sojin vosak koji je biorazgradiv i iz obnovljivog izvora.te mirisna ulja bez ftalata odnosno plastifikatora koji dokazano izazivaju niz zdravstvenih problema, od problema s dišnim putevima, preko problema s hiperaktivnošću do problema s plodnošću i mnogih drugih.”
O svemu se brine sama. Nabava materijala, topljenje voska, pakiranje i logistika – sve je to u njezinim rukama. Vrlo pedantna u svemu čega se dohvati ništa ne prepušta slučaju, a ono što svijeće čini dodatno posebnima jest i jedinstveno pakiranje.


“Svi ostali proizvođači imali su vrlo jednostavne ambalaže, uglavnom prozirne staklenke i kartonske omote u prirodnim bojama, što je sjajno, ali činilo mi se da su prilično slični jedni drugima i željela sam nešto u svom stilu. Željela sam luksuz, ali luksuz koji nije štetan ni za ljude ni za okoliš.”

Ljeto uz svijeću
Kolekcija Moel svijeća trenutačno sadrži šest mirisa. Uživanje je upravo poanta cijele Moel priče. U svijećama se može uživati svih 365 dana u godini, a ne samo zimi. Iako je ideja Moela upravo Božić i čarolija darivanja ova linija svijeća ima moć odvesti nas uvijek na neko ljepše mjesto u kojemu prevladava hedonistički trenutak. Ali to mjesto ne mora biti negdje daleko. Može biti u lijepim sjećanjima ili tik do nas u sigurnom zagrljaju koje nam pruža naše dijete. Upravo je zagrljaj svog sina Mia željela zaključati u trenutku pomoću mirisa New Baby koji je sladak i nezaboravan te podsjeća na sreću koju izazivaju naša djeca.


U Moel svijećama je pomiješana priča, želja i trud, a topljenjem visokokvalitetnog voska širi se priča o trenutku koja od običnog prostora stvara luksuzni dom pun ljubavi. Pa unatoč globalnoj ekonomskoj neizvjesnosti budućnost ove mlade Vinkovčanke i njenih svijeća neodoljivo miriše na uspjeh! Više o svijećama možete vidjeti ovdje. 

Foto: PR