Otkrijte domaći brend nakita o kojem je pisao britanski Vanity Fair

by | 5 kolovoza, 2020

Ako ste u potrazi za unikatnim nakitom domaćeg potpisa, brend s kojim vas moramo upoznati je Vitrum in Fabula (prev. s lat. Staklo u bajci), nastao 2016. godine u Puli, i to nakon desetak godina rada u tehnici fuzije stakla. Potpisuju ga Nina i Mia, akademske umjetnice.

“U našem radu koristimo visokokvalitetno umjetničko staklo. Kolekcije, kao i sama paleta boja, zamišljene su imajući na umu ženu koja će ih nositi”, kažu autorice, dodajući: “Ideja vodilja brenda – želimo da svatko tko nosi Vitrum in Fabula uživa u najboljoj verziji svoje osobnosti, stvarajući svoje unikatne parove, kombinacijama boja i komada nakita iz različitih kolekcija – svakodnevno otkrivajući umjetnika u sebi.”

Svake godine dizajnerice prate kako nadolazeće tako i aktualne trendove, ostajući uvijek vjerne svojem potpisu. Jedna od ovogodišnjih kolekcija nazvana je FREYA, po božici ljubavi, plodnosti i ljepote u nordijskoj mitologiji, a na staronorveškom znači žena. “Ova kolekcija naša je verzija hoops naušnica. Svaka naušnica je unikatna, organskog i nježnog oblika kruga”, ističu autorice.

Godina 2018. i 2019. nakit Vitrum in Fabula je bio prikazan na stranicama britanskog Vanity Faira. Osim kod nas, Vitrum in Fabula možete pronaći u Milanu, Firenci i drugim europskim destinacijama.

Foto: Belizar Valic
Make-up: Ella Žudić
Kosa: Artistic hair salon
Zaštitno lice: Martina Klimić