Osam začina za njegu kože

by | 2 rujna, 2013

Kada je riječ o njezi kože, većina žena vjeruje u prirodne lijekove. Prirodni lijekovi i jesu najbolji lijekovi, ali ih morate redovno koristiti kako bi oni imali efekta. Otkrivamo vam nekoliko začina koji se mogu koristiti za njegu kože…

Kurkuma

Ovaj začin je antiseptik koji ima protuupalna svojstva. Pomiješajte kurkumu s vodom i nanesite ju na vaše lice i vrat. Ova maska za lice pomoći će vam da se oslobodite prištića.

Cimet

Ovaj začin je također dobar za kožu. Mješavina cimeta i vode čini savršenu masku za vašu kožu. Cimet ima antibakterijska svojstva koja pomažu u uklanjanju prištića.

Crni papar

Jedan od najboljih sastojaka za njegu kože je crni papar. Ovaj začin može se koristiti kao maska za piling. Pomiješajte crni papar i jogurt kako biste napravili savršenu masku za lice. Isperite nakon 10 minuta kada se smjesa osuši.

Đumbir

Da biste dobili sjaj na licu, možete koristiti đumbir. Ovaj začin ima sposobnost da poboljša tonus kože i smanji crvenilo. Utrljajte svjež đumbir na lice i ostavite 20 minuta prije ispiranja hladnom vodom.

Komorač

Komorač je dobar za osjetljivu kožu. Sjeme komorača u prahu pomiješan s mlijekom nanesite na lice. Ostavite 15 minuta na licu prije nego što ga isperete. Ova maska pomaže u smanjenju crvenila i iritacije na koži.

Klinčić

Za uklanjanje osunčanog tena koristite klinčić. Osim toga, klinčić djeluje kao učinkovito sredstvo za čišćenje. Lijep miris je još jedan bonus ovog začina.

Sjeme sezama

Izgnječite dosta sezamovih sjemenki i pomiješajte ih s vodom. Maska od sezamovih sjemenki pomoći će vam da posvijetlite ožiljke od maski.

Origano

Ovaj začin je jedan od najboljih začina koje možete koristiti za njegu kože. Origano pomiješan s jogurtom može vam pomoći da posvijetlite ožiljke na koži. Napravite tijesto od origana i jogurta i nanesite ga na ožiljak. Ostavite da odstoji 25 minuta prije nego što ga isperite.

Izvor: Ljepota.ba