Osam domaćih lijekova za mitesere

by | 3 svibnja, 2013

Miteseri su produkt viška sebuma koji proizvodi žlijezda lojnica. Miteseri se najčešće pojavljuju na nosu ili obrazima. Nedostatak pravilne njege kože, nezdrava prehrana koja se sastoji od masne i brze hrane, nestašica vode, i izlaganje suncu nekoliko je zajedničkih uzroka mitesera.

Samo istiskivanje mitesera neće vam pomoći. Ali, možete koristiti neke domaće lijekove za njihovo liječenje. Ovi domaći lijekovi su izrađeni pomoću kuhinjskih sastojaka i većina ih se nalazi u svakom domaćinstvu. Pa, pogledajmo koji su to…

1. Krumpir

Koristite naribani krumpir ili krumpirov sok da se riješite mitesera. Masirajte kožu s naribanim krumpirom dva puta svaki dan kako bi dobili najbolje rezultate.

2. Limun

Prirodni izbjeljivač, limun, možete pomiješati s medom kako bi se oslobodili akni i mitesera. Limun može učiniti kožu suhom, pa zbog toga, poslije obavezno nanesite hidratantnu kremu.

3. Jogurt

Ovaj kuhinjski sastojak ima mnoge prednosti za ljepotu. On omekšava kožu i čini je hidratiziranom. Pomiješajte jogurt sa zobenim pahuljicama. Nanesite na lice i nježno trljajte da biste uklonili mitesere.

4. Med

Jedan od lako dostupnih kuhinjskih sastojaka – med, prirodni je piling. Ako ga redovno primjenjujete, on će izliječiti brojne probleme s kožom, uključujući mitesere.

5. Zobena kaša

Koristite zobene pahuljice s mlijekom i medom kao prirodni piling da biste se oslobodili od mitesera i akni.

6. Aloe vera gel

Aloe vera se naširoko koristi za liječenje akni i mitesera. Masirajte lice dva puta dnevno, s aloe vera gelom kako bi dobili jasnu kožu bez ožiljaka.

7. Bjelanjak

Bjelanjak se smatra najboljim lijekom za akne. Pomiješajte bjelanjke s medom i masirajte 15 minuta prije tuširanja.

8. Češnjak

Češnjak je jedan od lako dostupnih kuhinjskih namirnica koji vam može pomoći da se oslobodite mitesera. Masirajte zahvaćeno područje češnjakom 10 minuta prije tuširanja.

Izvor: ljepota.ba