Nedostaju vam putovanja? Ove nedjelje možete otići na jedno virtualno

by | 3 travnja, 2020

Nalazimo se u periodu u kojem je primarno ostati kod kuće, no to nikako ne podrazumijeva dosadu. Toliko je stvari koje možemo raditi kod kuće da nam se ponekad čini kako dani čak i brže prolaze nego u normalnim vremenima.

Smatrate li se velikim ljubiteljem putovanja, vjerujemo da misli koje vam trenutačno prolaze glavom nisu previše optimistične. Kad ćemo sljedeći put moći putovati, kako u budućnosti putovati i ne uzrokovati štetu planetu te kako će izgledati svijet nakon ove pandemije samo su neka od pitanja koja nam prolaze glavom. Srećom, postoje pojedinci koji su nam na svoj način odlučili pomoći i uljepšati nam ovaj period proveden kod kuće. Jedan od njih je Ivan Bengeri, travel bloger i digitalni nomad čija putovanja obožavamo pratiti.

Ivan je osmislio način kako da nam približi svoja putovanja i inspirira nas čak i u ova #ostanidoma vremena, te je svoje najdraže predavanje odlučio održati online, i to u nedjelju, 5. travnja u 20 sati. Više informacija i prijave možete naći ovdje: ‘Camino de Santiago’ – online putopis (live).

Predavanje je besplatno, ali Ivan kaže kako bi mu bilo drago da se prijavite (iskažete interes), kako bi najbolje mogao odabrati platformu. Pretplatite se njegov YouTube kanal i Instagram @idemo_putovati, jer će možda i tamo, uz Facebook stranicu, pustiti ‘live’ prijenos. Pripremite pitanja i bocu vina (ili što već pijete) za ovo druženje, i odlutajte.

Predavanje će biti kombinacija najosnovnijih informacija i povijesnog konteksta hodočašća Camino (Put sv. Jakova), korisnih savjeta za pakiranje i pripremu (kako uopće doći do mjesta polaska), što možete očekivati na putu te, naravno, Ivanova iskustva s hodočašća (ruta “Camino Frances”). Prilagođeno je svima – onima koji su možda i već bili na ovom putovanju, one koje zanima više informacija iz prve ruke, ali i onima koji možda još nikada i nisu čuli za Camino de Santiago.

Foto: KaLisa Veer / Unsplash