Omiljeni zagrebački zero waste kafić uveo je refill ponudu. Evo što možete ponijeti doma

by | 6 veljače, 2023
filteraj kafić reffil

Ako ste ljubitelj plant-based i zero waste pristupa, tada je malo vjerojatno da vam nije poznat Filteraj, omiljeni zagrebački zero waste kafić!

Ovaj coffee shop otvoren je još prije pola godine u samom centru Zagreba, nedaleko od Europskog trga na vrhu Vlaške ulice i vrlo brzo postao je omiljen među ljubiteljima zero waste načina života. Ovdje možete kušati specijalitetnu kvalitetnu kavu, a osim toga – izrađuju svoja biljna mlijeka, sami.

I upravo je to posebno jer kod vlastite izrade biljnog mlijeka eliminiraju sve aditive, tetrapake, boce i sve što nam – na kraju krajeva – uopće ne treba.

Novost u Filteraju: Refill station

Službeno možete kod njih početi puniti sve osnovne tekuće potrepštine, što kućanske, što prehrambene! To znači da možete napuniti sve to u svoje boce, teglice, posude. Kakve god odaberete i donesete, kako ističu u Filteraju, znači jedna boca manje u moru otpada.

Trenutačno se mogu kupiti okusi Cococash (kokos/cashew) te zobeno i bademovo mlijeko.

Ipak, osim toga tu su i neki od najčešće korištenih prehrambenih i kućanskih tekućina pa tako u rinfuzi za doma možete ponijeti prehrambene tekućine poput dalmatinskog maslinovog ulja, tri vrste virovitičkog octa i Kikkoman soja umak, kućanske višenamjenske tekućine za čišćenje, deterdžent za rublje, WC gel i sredstva za pranje podova.

Kućanski proizvodi koji se trenutačno nude su iz PERO asortimana, a u skoroj budućnosti tu će se uključiti i Nivelova Biola Home linija.

Foto: Instagram, naslovna: @filteraj.zg