Omiljeni proizvodi za korekciju hiperpigmenatacije od danas su na 30 posto popusta

by | 4 prosinca, 2020

Hladnoća ili toplina, zimski kaput ili kupaći kostim, pješčana plaža ili snježna padina, vruća čokolada ili hladni koktel; mogli bi unedogled nabrajati stvari koje razdvajaju ova dva godišnja doba. No neke stvari ih i povezuju. Tako su, recimo, mnogi od nas bolno svjesni toga da ćemo se s posljedicama našeg zimskog (ne)činjenja u kuhinji ili teretani naglo suočiti kada dođe ljeto jer tijelo pamti. I kako već pretpostavljate, funkcionira i u obratnom smjeru – ljetno pretjerivanje u sunčanju za posljedicu ima hiperpigmentacije s kojima se moramo suočiti zimi jer pamti i koža. 

Naime preplanulost je zapravo obrambena reakcija kože kojom se uslijed izlaganja štetnom zračenju UVA/UVB zraka pospješuje stvaranje melanina. A jasan dokaz pretjerivanja u sunčanju je fotostarenje; pojava koja uključuje: smanjenje elastičnosti i čvrstoće kože, pojavu dubokih bora, tamne mrlje na licu, rukama i dijelovima tijela koja su izložena djelovanju UV zraka. Pa ako smo već u ljetnom razdoblju zakazali pri prevenciji, zima je idealno doba za korekcije hiperpigmentacija, naime zimi je smanjeno sunčevo zračenje koje je kontraproduktivno kada se koriste proizvodi za korekciju i posvjetljivanje hiperpigmentacija na bazi kiselina.

Zašto baš kiseline?

Kiseline zvuče grubo, čak i opasno, ali te tvari čiji je pH niži od 7, iznimno su važne u dermatologiji i njezi kože. Tako su azelaična i glikolna kiselina vodeći su dermatološki djelatni sastojci za tretman hiperpigmentacija. Azelaična kiselina idealan je sastojak za njegu kože s hiperpigmentacijskim mrljama jer ima svojstva ljuštenja i izbjeljivanja. Glikolna kiselina pripada skupini alfahidroksilnih kiselina (AHA), koja se koriti za kemijski piling kože. Njezina je sposobnost da djeluje ispod površinskog mrtvog sloja kože i da ga odvoji od ostalih slojeva kože. Posebno je učinkovita kod zrele kože i kože koja je prijevremeno ostarjela jer potiče obnovu stanica kojima vraća vitalnost, glatkoću i svježinu. Ako već nismo spriječili, liječimo!

Nije nam problem još jednom ponoviti – najbolje je da do hiperpigmentacija ni ne dođe, što ćemo najlakše postići izbjegavanjem pretjeranog izlaganja suncu te ustrajnim i svakodnevnim korištenjem proizvoda s visokim zaštitnim faktorom. Dakle, svakodnevna i pravilna uporaba Melascreen UV kreme SPF 50+ ključ je uspjeha u borbi protiv hiperpigmentacija. Dolazi u laganoj (normalna do mješovita koža) i bogatoj (suha i vrlo suha koža) teksturi, a namijenjena je zaštiti kože od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega.

Ducray Melascreen DEPIGMENTANT intenzivna njega stupa na scenu kada zakažemo u prevenciji, a svoju učinkovitost temelji na koncentriranoj formuli azelaične i glikolne kiseline. Sinergijom tih dvaju sastojaka tamne se mrlje na koži posvjetljuju i smanjuju čime ten postaje ujednačen. Proizvod je formuliran tako da bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum, nekomedogen je, ne sadrži parfeme te je dermatološki ispitan. Melascreen DEPIGMENTANT nanesite ujutro i navečer samo na dijelove kože zahvaćene hiperpigmentacijskim mrljama (lice, dekolte). Za najbolje rezultate preporučujemo primjenu Melascreen DEPIGMENTANT intenzivne njege najmanje tri mjeseca, ali i pravilnu njegu kože. Ujutro nakon što nanesete Melascreen DEPIGMENTANT njegu obavezno na cijelu kožu lica i dekoltea nanesite i Melascreen UV kremu SPF 50+ za vrlo visoku zaštitu od sunca čak i ako je vrijeme oblačno i tmurno ili proizvod koristite tijekom hladnijih, zimskih mjeseci.

Foto: PR