Omiljeni niche brend Maison Francis Kurkdjian predstavio je novi miris

by | 30 rujna, 2022

Francis Kurkdjian putovao je svijetom, vješajući svoj šešir tjednima ili godinama na četiri strane svijeta. Njegovo putovanje započelo je u Parizu kad je prijestolnicu učinio svojim posvojenim domom nakon što je završio školu u svom rodnom predgrađu. Zatim je gotovo pet godina živio i radio u New Yorku, a slijede ga druge metropole kao što su Sydney, Tokio, Seul, Shanghai, New Delhi, Mumbai, Manila, Kuala Lumpur, Moskva, London, Berlin, Buenos Aires, Los Angeles i Houston. Unatoč širokoj raznolikosti kultura i povijesti, u njegovim očima svi ovi gradovi imaju mnogo toga zajedničkog – usijanje, kreativno rivalstvo i magnetski učinak koji vas pozitivno protresu i čine sve mogućim.

Za njegov istoimeni Maison osnovan 2009., sveobuhvatna ambicija natjerala je Francisa Kurkdjiana da predloži olfaktornu garderobu za 24 sata mirisnog života, sedam dana u tjednu. Ta je ambicija živjeti u harmoniji s gradom, uhvatiti njegovu posebnost kako bi izvukli samu njegovu bit i crpili inspiraciju za ponuditi mirisne priče svijetu. Francis Kurkdjian odlučno je povezan sa svojom erom, što jasno ilustriraju njegovi mirisi Gentle Fluidity i l’Homme À la rose. On je također u osnovi urban, a njegovi korijeni čvrsto su usađeni u gradu. Osjetiti miris i osjetiti energiju koju oslobađaju veliki gradovi, posebno New York, njegov dom daleko od kuće, bio je njegov cilj kad je stvarao 724. Ova blistava, živahna i ugodno zarazna parfemska voda poziva vas da živite u harmoniji s gradom.

U “Dubravkinom putu”, u prekrasnom ambijentu, predstavljen je novi 724 miris koji nudi potpuno apstraktnu olfaktornu temu sastavljenu od nijansi bijele čije se teksture preklapaju u energičnom, tekućem ritmu. U gornjim notama osjeća se svjež, nedefiniran urbani akord. Osjećaj je to čiste, energizirajuće svježine poput one koja izvire iz njujorških praonica rublja u zoru dana, formiranog od bergamota iz Italije i okomitosti aldehida sa sofisticiranim, blago metalnim, šumećim aspektima. U srcu ove vertikalne arhitekture leži prozračna aura koju prenosi buket cvijeća strukturiran jasminom absolute iz Egipta, slatkim graškom i pajasminom. U baznim notama, ovaj svemir bjeline prepušta se opojnom, utješnom osjećaju zahvaljujući akordu sandalovine i bijelog mošusa.

Francis Kurkdjian suvremeni je parfumer koji je ponosan na svoje pariške korijene i, općenito govoreći, na svoju naklonost velikim gradovima u stalnom pokretu koji pokreću inspirativne ljudske odnose tako pogodne za kreativnost. Urbani pejsaži i njihova okolna arhitektura otvoreno su utjecali na grafičku estetiku 724 eau de parfuma. Jedinstvena plava nijansa, koju je parfumer nazvao “urbano plava”, suptilno spaja cementno sivu nijansu zgrada s plavom traperica, vrhunskim univerzalnim odjevnim predmetom i simbolom modernog življenja. Isklesano pismo imena mirisa, 724, oponaša digitalni tisak. Francis Kurkdjian posebno pazi na te aspekte, koji pomažu oživljavanju njegovih mirisnih priča. Elegancija i relevantnost jasno su izraženi u onome što se može činiti samo detaljima.

Novi miris Maison Francis Kurkdjian 724 kao i cijeli ostali asortiman dostupan je u Martimexu na Trgu bana Josipa Jelačića 11.

Foto: PR