Oktal Pharma donirala sredstva Općoj bolnici Sisak i Hrvatskom crvenom križu

by | 4 siječnja, 2021
oktal pharma

Veledrogerija Oktal Pharma, kao sastavni dio nacionalnog sustava zdravstvene zaštite i opskrbe lijekovima u Republici Hrvatskoj, odlučila je novčanom donacijom i medicinskom opremom pomoći potresom pogođenim područjima u Petrinji, Glini, Sisku i okolici.

U tom smislu, sisačkoj bolnici “Dr. Ivan Pedišić”, koja je u potresu pretrpjela teška oštećenja i trenutačno radi smanjenim kapacitetom, donirana je novčana pomoć za saniranje prioritetnih oštećenja, a Hrvatskom crvenom križu, čiji se djelatnici nalaze na terenu i najnužnija im je pomoć u opremi, poslana je pomoć u medicinskim sredstvima.

“Ovom donacijom nastojali smo na brz i konkretan način pomoći sisačkoj bolnici, našem partneru i hrabrim djelatnicima Crvenog križa, s tim da ćemo i dalje pratiti razvoj ove teške situacije i pomoći kad bude potrebno. Želja nam je da na ovaj način potaknemo i druge predstavnike hrvatske farmaceutske industrije na to da odvoje sredstva za naše sugrađane kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija”, rekao je Ivan Klobučar, predsjednik Uprave Oktal Pharme.

Foto: Unsplash