Održivi online dućani u kojima ćete pronaći sve za njegu tijela i zdrav život

by | 7 ožujka, 2021

Posljedice pandemije koronavirusa mnogima su donijele nove navika, a jedna od njih je i kupovina u online dućanima.

Napredak tehnologije i internet omogućili su nam mnoge stvari raditi iz udobnosti vlastitog doma. Samo nekoliko klikova dijeli nas od druženja s najdražim ljudima, plaćenih računa, ugovorenih tretmana, tečajeva te od proizvoda kojim se svakodnevno koristimo. Danas, kad je izbor tih proizvoda nemjerljiv s onime što su na raspolaganju imale naše majke i bake, često se događa da ne znamo što odabrati. U moru proizvoda velik je broj onih koji u sebi imaju štetne sastojke te onih brendova čiji finalni produkti nisu na police dućana došli održivim putem. Ako želite koristiti potpuno prirodne proizvode te ako vam je bitno da se brend vodi etičkim poslovanjem, u nastavku ćete pronaći online dućane koji nude proizvode takvog tipa.

Plastic Freedom

Inspirirana vlastitom odlukom o životu bez plastike, osnivačica brenda Beth Noy odlučila je takav život omogućiti i drugim ljudima. 2018. godine osnovala je Plastic Freedom zero-waste online dućan sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Na ovoj zero waste online platformi naći ćete brojne brendove te beauty proizvode koje ćete koristiti bez grižnje savjesti.

The Detox Market

Nakon što je vrlo bliskoj osobi dijagnosticiran rak dojke, osnivačica Romain Gaillard osnovala je The Detox Market, na kojem se mogu pronaći prirodni proizvodi koji ne štete organizmu, nego mu pomažu. Ovaj online dućan nudi vrhunske proizvode iz beauty i wellness područja, pa na njemu možete pronaći razne suplemente, eterična ulja te proizvode za njegu cijelog tijela.

Package Free

Package Free je kompanija koja surađuje s mnoštvom održivih brendova. Njihova je politika, kako sam naziv kaže, slati pakete bez smeća te nusprodukata koji su opasni po okoliš i prirodu. Na njihovoj stranici možete pronaći razne proizvode za dom te njegu tijela, a stići će vam u pakiranju koje je biorazgradivo i koje se može reciklirati.

Made Trade

Svi dobro znamo koliko je za zdrav život te produktivnost bitan dobar san, no ono na što često zaboravljamo je i činjenica da tomu itekako doprinosi naš jastuk te posteljina koju koristimo. Koža treba disati, a ako tražite proizvode koji su veganski te etički proizvedeni, pronaći ćete ih na stranici Made Trade.

Foto: Brooke Lark/Unsplash