Održivi brend izbacio predivne menstrualne gaćice za potrebe svih žena

by | 8 prosinca, 2020

Brend Saalt stekao je svjetsku popularnost nakon izbacivanja šarenih menstrualnih čašica, no nisu odlučili zadržati se samo na tome.

S namjerom da u potpunosti eliminiraju potrebu za kupovinom jednokratnih higijenskih potrepština za menstruaciju jer nisu baš sve žene oduševljene čašicama, brend Saalt kreirao je gaćice čija je moć upijanja triput veća od tampona.

“Otkako smo izbacili prve proizvode usredotočeni smo na napredak, a trebalo nam je tri i pol godine da dođemo do savršenstva. Neizmjerno smo uzbuđeni što se u posljednjih nekoliko godina otvoreno priča o menstruaciji te što ta prirodna pojava prestaje biti tabu. Sve više žena odlučuje se za menstrualne čašice, a mi se nadamo da ćemo menstrualnim gaćicama još više doprinijeti odbacivanju jednokratnih menstrualnih proizvoda”, izjavila je Cherie Hoeger, suosnivačica brenda. Saalt.

Menstrualne gaćice u sebi ne sadrže toksične kemijske sastojke, nego se sastoje od antimikrobnih slojeva koji ne upijaju vlagu te od nepropusne barijere. Gaćice dolaze u nekoliko boja i krojeva, pa tako možete nositi Saalt menstrualne gaćice visokog struka, tange, bikini gaćice te dublje i pliće gaćice. Ono što cijelu kolekciju čini još zanimljivijom jest dizajn gaćica te činjenica da brojevi sežu do XXL. Cijene se kreću od 29 dolara, a dio prihoda brend daruje onim ženama koje zbog financijske situacije ne mogu kupiti menstrualne potrepštine.

Foto: Saalt Wear