Odaberite pravi parfem za sebe

by | 1 rujna, 2012

Prilikom kupnje parfema, najvažnije je uskladiti ga sa svojim prirodnim mirisom jer upravo on dodaje novu dimenziju odabranom parfemu.

 

Kada birate parfem, obavezno ga poprskajte po svojoj koži, jer ćete jedino tada dobiti pravi dojam mirisa. Koža svakog čovjeka se razlikuje po svom mirisu, kao i po pH vrijednosti koja utječe na miris.

Također, prije kupnje parfema, pričekajte barem pet minuta da parfem koji ste nanijeli odstoji na vašoj koži, a onda provjerite da li je to miris koji vam se dopada. Ako imate vremena, nemojte brzati s odabirom i kupnjom, jer tek nakon dvadesetak minuta ćete osjetiti one mirisne note koje su na početku bile prikrivene nekim drugim jačim mirisnim sastojcima.

Ne isprobavajte redom sve parfeme, jer nakon što isprobate tri različita, vaše osjetilo mirisa više neće biti vjerodostojno. Djelotvoran trik je udisanje mirisa kave – ona neutralizira pomiješane mirise i "pročišćava" vaša osjetila.

Napominjemo i da u klimatiziranoj prostoriji parfem koji nanesete neće mirisati isto kao na prirodnoj temperaturi. Izađite na ulicu, prošećite, pa se vratite u parfimeriju po parfem ako vam se njegov miris i dalje bude sviđao.