Od sada svojim vrtom možete upravljati putem aplikacije iz stana u Zagrebu

by | 6 studenoga, 2020

Ako ste oduvijek željeli imati svoj vrt iz kojeg jednostavno možete ubrati što želite i tako točno znati što jedete, sada je to postalo dostupnije nego ikada, čak i za one koji žive u stanu u Zagrebu.

Naime, mladi entuzijasti i eksperti iz raznih područja udružili su se kako bi osmislili rješenje za užurbane građane Zagreba koji žele imati vlastito ekopovrće, te su otvorili Gruntek, aplikaciju za ekovrtove. Gruntek je već sada postao sinonim za ekovrtove čiji vlasnici možda nemaju dovoljno znanja i vremena za uzgoj vlastitog povrća, ali imaju želju.


Vrtovi na Grunteku nalazit će se u zelenoj oazi u okolici Čazme, odnosno na samo sat vremena od Zagreba. Na web-stranici mojgruntek.hr Zagrepčani će moći odabrati godišnju pretplatu na 40 m2 vlastitog ekovrta. Kad korisnik postane vlasnik vrta na Grunteku, upisuje naziv svog vrta, pregledava ekopovrće dostupno za uzgoj i očekivanu količinu sezonskog uroda te odabire osam vrsta povrća koje želi zasaditi u svome vrtu.

Brige o sadnji prepuštene su timu poljoprivrednika koji će voditi predsjednik Poljoprivredne zadruge “Plodovi Moslavine” i Zajednice udruga hrvatskih povrćara, Čazmanac Vjekoslav Budanec. Zagrepčani kojima treba bijeg od stresa i svakodnevnog užurbanog tempa, moći će otići na Gruntek, gdje će ubrati ekopovrće iz vlastitog vrta, a tu je uvijek i dostava na kućnu adresu. U Zagreb tako dolazi novi trend koji će možda promijeniti dosadašnje navike brze hrane i boravka u zatvorenom.

Foto: Unsplash

Tagovi: