Od sada je u Hrvatskoj moguća “šetnja po nebu” i izgleda bajkovito

by | 2 srpnja, 2020

Ima li bolja opcija za izlet od nevjerojatnog izleta na Nebesku šetnicu? Zvuči doista utopijski, ali postoji i to u Hrvatskoj!

Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, na predjelu Ravna vlaška, na visini od 1228 metara nad morem, na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info – centar. Nebeska šetnica može se opisati kao hodanje na rubu litice iznad ponora na nadmorskoj visini od 1200 metara. S ovog platoa pruža se pogled na otvoreno more i betonsku-čeličnu platformu, atraktivnog oblika potkove s zaštitnom ogradom i podom izrađenim u potpunosti od stakla! Po šetnici istovremeno može šetati 30 osoba uz maksimalno zadržavanje od pet minuta. U cijenu ulaznice za park prirode Biokovo uključen je i posjet SkyWalku.

U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena. Do vidikovca se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, što je čini najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj.

Gradio se godinu dana i ovo je najveći projekt izgrađen u Parku prirode Biokovo, koji će sasvim sigurno namamiti brojne turiste. Pa, ako imate strah od visina – ovo je idealna prilika da ga sada napokon pobijedite.

Foto: Unsplash