Obožavate sportsku odjeću? Provjerite ove cool održive brendove

by | 8 siječnja, 2021
održivi sportski brendovi

Ako nam je protekle godine nešto postalo kristalno jasno, to je svakako činjenica da se prema planetu više ne možemo ponašati arogantno, kao da smo njegovi vladari, a ne samo jedni od stanara.

S time na umu, ali i znajući kako kao potrošači imamo veliku moć u svojim rukama, važno je osvijestiti od koga, što i koliko kupujemo. Srećom, sve je više održivih, cruelty-free brendova kojima jedini cilj nije što više i što brže zaraditi, bez obzira na katastrofalne posljedice koje to ostavlja na flori i fauni. Osim modnih i beauty brendova, tu su i brendovi sportske odjeće koji poštuju prirodu, životinje i ljude u svom proizvodnom lancu, koje definitivno vrijedi podržati.

Jasno je kako postoji još puno mjesta za popravak, no ovo je nekoliko brendova od kojih više-manje bez grižnje savjesti možete naručiti odjeću za treninge i slobodno vrijeme. Naravno, jedini problem je taj što ćete komade odjeće platiti nešto više, no ono čega se uvijek trebamo sjetiti jest – bolje manje kvalitetnih komada čijom kupnjom nismo pridonijeli ekspolataciji prirode, životinja i ljudi, nego gomila jeftine i nekvalitetne odjeće.

Patagonia

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Patagonia (@patagonia)

Najpoznatiji brend odjeće za slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom definitivno je kalifornijska Patagonia. Od samih početaka, ovaj zanimljivi aktivistički brend s još zanimljivijim vlasnikom usmjeren je na poštivanje okoliša i svojih radnika, a uvršten je i u B corp, odnosno ima certifikat o minimalnim “učincima na okoliš i društvo”. Brend se trudi skrbiti za okoliš i osigurati najkvalitetniju outdoor odjeću, a zanimljivo je i kako imaju brojne programe koji potiču nekupovanje, već popravak odjeće i obuće. Patagonia dostavlja u Hrvatsku.

 

Organic Basics

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Organic Basics (@organicbasics)

Ovaj brend sportske odjeće i bazičnih komada u proizvodnji koristi prirodne, reciklirane, biorazgradive te općenito materijale koji imaju mali štetni utjecaj na okoliš. Baš kao i Patagonia, anualno doniraju dio svog profita aktivistima i organizacijama u borbi za okoliš. Nama se iz ponude Organic Basics sviđaju setovi za jogu i donje rublje, a dostavljaju u Hrvatsku. Provjerite ponudu ovdje.

Wolven

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Wolven (@wolven)

Još jedan brend iz Los Angelesa koji zagovara osviještenost pri proizvodnji sportske odjeće. Materijali koje koriste su oni reciklirani, a sa svakom kupnjom brend iz oceana vadi kilogram plastičnog otpada. Wolven dostavlja u Hrvatsku.

Groceries Apparel

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GROCERIES APPAREL (@groceriesapparel)

Brend jako chic tajica, trenirki i ostale sportske odjeće koristi prirodne i/ili reciklirane materijale, a pomno pazi na svaki dio svoje proizvodnje. Dostavljaju u Hrvatsku, stoga provjerite službenu stranicu.

Foto: Instagram, PR