Oblatne s plazma keksima

by | 6 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 1 pakiranje oblatni

Za kremu:

  • 10 jaja
  • 25 žlica šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 50 g mliječne čokolade
  • 300 g mljevenih plazma keksa

Priprema:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke sa 10 žlica šećera i vanilin šećerom.
3. Margarin pjenasto umutiti pa pomiješati s kremom od žumanjaka. Dodati ribanu čokoladu i mljevene kekse pa dobro izmiješati.
4. Bjelanke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 15 žlica šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
5. Snijeg od bjelanjaka dodati u kremu od žumanjaka i polako promiješati.
6. Pripremljenom kremom premazati oblatne i naslagati jednu na drugu.

Izvor: Dobra hrana