Novo izdanje Zagreb Fashion Destinationa stiže s važnom eko porukom

by | 30 rujna, 2019

Modno događanje Zagreb Fashion Destination je u poprilično kratkom periodu steklo veliku pozornost medija i struke, a ove sezone donosi dva dana pozitivne energije i kreativnosti. 15. i 16. listopada datumi su koje svakako treba zapamtiti, a Tvornica kulture Zagreb je mjesto gdje se događa ova modna priča.

ZFD je projekt koji na jednom mjestu okuplja mlade i već afirmirane kreatore koji će i ove sezone na pisti ostaviti najbolje od sebe, tvrdi osnivač i producent Tonči Šundov. Hvalevrijedna i snažna poruka koja se provlači kroz ovogodišnji ZFD, koncentrirana je i uperena upravo na vrijednost i važnost naše Zemlje koju nemarno zagađujemo. Pričamo li uopće eco fashion jezik te koliko se kao pojedinci trudimo sačuvati ono najvrjednije? Kad bi Zemlja mogla (pro)govoriti, što bi nam rekla? Ljudski nemar, pohlepa i nevjerojatne količine onečišćenja, a najviše plastike, dovele su u opasnost sva živa bića, sve životinjske vrste, zrak, vodu, sve što nas okružuje. Za fotografije koje nose duboku poruku, zaslužna je Jelena Balić, dok styling potpisuje Petar Trbović.

Upravo je iznimno jasna kampanja Zagreb Fashion Destinationa slikoviti prikaz i svojevrsno upozorenje za sve nas. Osim prekrasnih kreacija kroz koje dizajneri prikazuju svoj lik i djelo, osim druženja i inspiracije, događaj poput ovog nas sve potiče da malo zastanemo i zapitamo se za neke veće i važnije, životne stvari.