Prelistavanje: Stigao je novi broj “Ljepote&zdravlja”

by | 30 prosinca, 2020
Ljepota&zdravlje siječanj veljača

Kad smo pripremali novi broj Ljepote&zdravlja, teško da smo mogli i zamisliti u kakvim će trenucima on ugledati svjetlo dana. Svjesni smo toga da u situaciji koju trenutačno proživljavaju stanovnici potresom teško pogođenih područja, koji su ovo jutro dočekali u strahu i na otvorenom, dok su njihovi topli domovi sravnjeni sa zemljom, nikakva utjeha ne koristi.

Jedino što nam sada preostaje jest pronaći način da pomognemo onima stradalima u potresu, da budemo tu jedni za druge, puni razumijevanja i topline, te da mislimo o nekom novom, boljem danu koji će bez sumnje svanuti, a s kojim će brige, nadamo se, biti nešto lakše za podnijeti. Nesumnjivo, prebrodit ćemo sve jer naša je snaga neupitna, baš kao i kreativnost kad je riječ o rješavanju problema.

Također, možemo se jedino nadati i da će stranice novog broja za siječanj i veljaču, na barem nekoliko minuta u danu, skrenuti vaše misli s problema, da će vam pružiti utjehu, da će koja prava rečenica u pravom trenutku olakšati ono kroz što trenutačno prolazite. Držite se i vjerujte u bolje sutra.

U nastavku pronađite nekoliko tema koje vas čekaju u broju za siječanj i veljaču 2021. godine.

#1 Obiteljske veze

Kad bismo trebali izdvojiti nešto pozitivno što nam je donijela protekla godina, više vremena za obitelj sigurno bi bila jedna od stavki. Zbog karantene, izolacije i preporuka o izbjegavanju društvenih kontakata, većina nas najviše vremena provela je upravo u obiteljskom okruženju. A mi smo, u skladu s tim, poželjeli još jednom ukazati na važnost obiteljskih veza – Kate i Oliver Hudson, brat i sestra iz poznate glumačke obitelji, idealan su primjer.

#2 Beauty zvijezde 2020.

U protekloj smo godini testirali i s vama podijelili mnoge proizvode, no nekoliko se njih izdvojilo. U novom broju čekaju vas beauty favoriti 2020. godine po izboru redakcije Ljepota&zdravlje. Također, sve proizvode koje smo voljeli u 2020. možete i osvojiti! Više detalja o giveawayju čeka vas ovdje.

#3 Mentalni trikovi za blistavost

Stručnjaci za mentalno zdravlje vjeruju da se rješenje za ljepši izgled i kvalitetu kože dobrim dijelom nalazi i u glavi. Kad je već tako, donosimo nekoliko načina na koje možete istrenirati svoj mozak tako da se ti rezultati očituju na vašoj koži…

#4 Zadajte udarac

Cilj vam je pojačati kardio kondiciju? Želite ojačati gornji dio tijela? Želite bolju stabilnost corea? Vjerovali ili ne, sve to možete postići uz online treninge boksa – u kućnim uvjetima!

#5 Kako ste?

Kako se nosite s izazovima koje vam život u ovom trenutku postavlja? Nedavno istraživanje utvrdilo je da je krajem 2020. godine čak 47 posto ispitanika svoje trenutačno mentalno zdravlje ocijenilo kao “loše”, dok je prije pandemije, krajem prošle godine, taj postotak iznosio 10 posto. Zapitali smo se što možemo učiniti kako bismo sebi pružili podršku u ovim teškim vremenima…

#6 Otkrijte svoju svrhu

Spoznaja svrhe, odnosno smisla života, omogućit će vam lakše kanalizirati – i dobra i loša – životna iskustva, podjednako u psihološkom i fizičkom smislu. Ovaj vodič pomoći će vam da jasnije sagledate svoj osobni put

Foto: Zvonimir Ferina/Beauty zvijezde 2020., arhiva Lj&Z