Prelistajte novi broj časopisa “Ljepota&Zdravlje” za lipanj 2024.

by | 30 svibnja, 2024
iva radić

S posljednjim danom svibnja stiže i novi broj časopisa “Ljepota&Zdravlje”! Lipanjski broj čeka vas na svim prodajnim mjestima s tiskovinama do 28. lipnja 2024.

U ovom prvom ljetnom broju, kao i uvijek, donosimo vam teme za koje se nadamo da će vas inspirirati i motivirati. Istražili smo kako možemo mijenjati svoje stanje uma (i zašto bismo to uopće poželjeli), zašto je važno igrati se, a razgovarali smo i s uistinu sjajnim ženama koje su s nama podijelile svoja razmišljanja o životu – hrvatskom “Ironwoman”, Đurđicom Orepić, koja se s 47 godina počela natjecati na Ironman utrkama, i Urškom, koja nije dopustila da njezin duh slome autoimune bolesti zbog kojih je morala iznova učiti hodati. Ljeto samo što nije, stoga je beauty novog broja kategorija posvećena zaštiti od sunca i svim novim smjernicama koje treba imati na umu. Po ljetnim radostima “zagrebli” smo i modnim temama pa vjerujemo da ćete biti spremne za sve avanture koje slijede.

Evo i nekoliko tema koje posebno izdvajamo u novom, lipanjskom broju…

iva radić ljepota i zdravlje

#1 Iva Radić: Svoja, nasmijana i nezaustavljiva

Dosta je godina prošlo otkako smo je gledali na modnim pistama, no to ne znači da su reflektori prestali biti upereni u nju. Danas ova 47-godišnja poduzetnica i majka pozornost plijeni svojim poslovnim pothvatima, a nama otkriva kako je prestala mariti za tuđa mišljenja i nastavila smijehom prkositi životnim izazovima.

#2 Pažljivo sa suncem

I ovog proljeća ponavljamo: njega i zaštita kože tijekom sunčanih dana mora nam biti prioritet. Donosimo mini vodič za izlaganje kože suncu, uz najnovije smjernice u pet pravaca.

spavanje

Foto: yrabota/iStock via Getty Images

#3 Dobar san kao novi movement

San je jednako važan za zdravlje kao i redovita fizička aktivnost i uravnotežena prehrana, kako tvrde stručnjaci. Razmišljajte o tome – jer kako su krenuli dulji dani, sve se češće događa da zaboravimo na ovu činjenicu. Na stranu sve naše obveze, brige i problemi zbog kojih nam i inače ne dolazi san na oči. A kad se nakupi tih noći bez sna… Nema sumnje da je neophodno redefinirati rutinu spavanja – odmah!

#4 Udobnost (psihoterapijskog) kauča

Odlazak na psihoterapiju uistinu više nije bauk i drago nam je zbog toga. Idemo još korak dalje: saznali smo s kojim se problemima susreću klijenti, ali i njihovi psihoterapeuti u tom procesu.

psihoterapija

Foto: JZhuk/iStock via Getty Images Plus

#5 Avantura života

U svijet sporta Đurđica Orepić ušla je tamo negdje iza ponoći uz čašu vina. Kao potpuni antisportaš, kako će se sama nazvati, prije nego što je obula tenisice, živjela je po pravilima po kojima žene s troje djece i privatnim poslom jedino mogu živjeti. Vrtić, škola, obveze – njezini dani vrtjeli su se oko obitelji, a tenisice, pa i bilo kakva pomisao na to da bi se mogla početi baviti trčanjem maratona, triatlona i Ironmana, bili su sasvim daleko od nje. No iako se činilo da sport nikad neće biti dio njezinog života, uporna Đu od te sudbonosne 47. godine života, kad je nabavila svoje prve tenisice pa do sada, a nedavno je proslavila 60. rođendan, završila je 12 punih Ironman utrka i svaka je bila avantura života.

Naslovnica:

Iva Radić
Fotografije: Franjo Matković
Styling: Ana Nikačević
Make-up: Simona Antonović
Kosa: Milena Maršić za salon Glamour
Zahvaljujemo Ani Pejić iz Ana Zagreb Property na ustupljenoj lokaciji za snimanje