NOVA KAMPANJA Ivane Janjić ruši granice muško-ženskog u modi

by | 16 prosinca, 2017

Pobjednica Portanova Fashion Incubatora, Ivana Janjić objavljuje kampanju za svoju drugu kolekciju naslovljenu DIFERIT. Dizajnerica koja kreira hrabro i bez zadrške, nakon predstavljanja zanimljive muške kolekcije razrađene do zadnjeg detalja, i ovim vizualima potvrđuje smjer kojim je krenula u izgradnji brenda – muški pret-a-porter naglašeno sportskog, pomalo blindiranog izgleda.

Ivana Janjić Janjić pažljivo dozira dizajn, nudeći upečatljiv ali nosiv proizvod, istovremeno nas oslobađajući od svake predrasude o tome što muškarci smiju odijevati. Naime, u kolekciji DIFERIT, kao i onoj prethodnoj, Janjić je ponudila viziju muškarca koji može odjenuti i suknju u svakodnevnim outfitima bez da šokira.

“Iako živimo u vrlo demokratičnom, čak kaotičnom vremenu kada je riječ o konvencijama u odijevanju, društvo nas još uvijek poprilično i nepotrebno ograničava. Stoga smo se poigrali na snimanju ove kampanje pa dali i ženi da odjene mušku kolekciju”, objasnila je mlada dizajnerica Ivana Janjić ideju snimanja novih vizuala.

Vješto manevriranje avangardnim dizajnom, ali i izrazitom nosivošću i funkcionalnošću, Janjić želi srušiti sve postavljene norme koje vladaju u društvu i muškarcima ponuditi da budu ono što žele biti.

Da nisu samo njene kreacije snažno obilježene konceptom, pokazala je suradnjom s poznatim fotografom Jakovom Baričićem koji potpisuje novu kampanju.

Šminka je djelo Saše Jokovića uz asistenciju Marka Tolića, a za frizuru su zaslužni Mario Mesarić i Ivana Špicer (ZGAT Academy). U glavnim ulogama su modeli: Leonarda Zeba (Talia Models) i Sandro Stanojević (IM Studio Models).