NOVA INSTAGRAM REVOLUCIJA bori se protiv savršenstva na društvenim mrežama

by | 19 rujna, 2017

View this post on Instagram

highlighter hair ?

A post shared by Kylie ? (@kyliejenner) on

Savršen kadar, poziranje, uređenje u Photoshopu, a zatim provlačenje kroz filtre. Sve je to dio svakodnevice za golemi broj korisnika Instagrama, a sav taj posao zna oduzeti i sate na uređivanje fotki kako bi sve izgledalo savršeno.

Ali, izgleda kako je takav prikaz ”savršenog” života postao itekako naporan i sve više mladih se priključilo novom trendu – Finstagramu. Finstagram (Fake Instagram) ili Finsta je naziv za sasvim novi profil na kojem su dopuštene nesavršenosti i iskrene fotografije koje prikazuju realnost.

Finsta profil je najčešće privatan te namijenjen samo najbližim prijateljima, dok u većini slučajeva korisnici i dalje imaju i svoj prvotni ”savršeni” profil.

Na pravim profilima dostupne su slike lažne stvarnosti, dok je korisnicima potreban lažni račun kako bi se zaista mogli izraziti. Neki od vlasnika Finstagrama ipak tvrde da kod njih ne postoji značajna razlika između pravih i lažnih profila, ali da na Finstagramu imaju osobniji pristup i osjećaju manje opterećenja.

Činjenica kako je sve više korisnika Instagrama opterećeno savršenim prikazima i konstantnim zatrpavanjem takvog lifestylea na vlastitom feedu, a perfekcija fotografija je svima postala jednostavno previše. Sve više ljudi se pita gdje je nestala spontanost, tko doručkuje 17 vrsta voća u kadi s pogledom na Eiffelov toranj te uvijek ima tip-top look u bilo koje doba dana.

Jedan od faktora je i kupovina followera i lajkova koja pridonosi nerealnim brojkama na određenim profilima, a autentičnost nestaje svakim danom sve više i brže.

Stoga, sama ideja Finstagrama ima potpuno smisla i imamo dojam kako će postati sve popularnija.

IZVOR: 100POSTO.HR

Tagovi: