Nježna poput oblaka koji obavija žensko tijelo – otkrijte novu kolekciju Borisa Pavlina

by | 11 svibnja, 2022
boris pavlin

Istraživanje ženstvenosti ispričano kroz seriju haljina dizajnera Borisa Pavlina, satkanih od delikatnih svila, minucioznog veza te tisuća i tisuća staklenih perlica, svaki model živi kroz jedinstvenu igru svjetla i forme.

Izrađene kroz stotine sati ručnog rada, ove haljine predstavljaju ultimativni pogled na slow fashion, gotovo endemski pristup modi u današnje doba.

boris pavlin

U transparentnim tonovima bijelog i svijetloplavog svilenog organdija, prozračna slojevitost dobiva strukturu kroz srebrni vez, a mekoća svilenog satena slijeva se po tijelu poput druge, nježnije kože. Konstrukcijski besprijekorne, haljine postaju esencijalan dio žene koja ih nosi, transformirajući je u gotovo nedodirljiv simbol eterične ljepote.

Pod kreativnim vodstvom samog Borisa Pavlina nastala je i fotografska kampanja iza čijeg objektiva stoji mladi kreativni duo 925 studio. Slovenski model Sara Očko za IM studio model agency utjelovila je Pavlinovu muzu, make-up je nastao u suradnji s vizažisticom Sanjom Agić, dok je za kosu zaslužna Maja Misirić iz Moneta.

boris pavlin

U Klovićevim dvorima 12. i 13. svibnja održat će se Atelier – novi projekt koji ponovo okuplja i slavi hrvatski modni dizajn u sklopu kojeg će Boris Pavlin predstaviti istoimenu kolekciju u formi izložbe, a utjelovljuje dizajnerov kompleksan i promišljen pristup modi.

Foto: 925 studio