5 rituala prije odlaska na spavanje koji će uroditi glatkom i sjajnom kožom ujutro

by | 12 rujna, 2020

Pitate se kako neke žene izgledaju tako njegovano i imaju prekrasnu kožu? Možda se tajna krije u navikama i malim beauty trikovima prije odlaska u krevet.

Više nije tajna da je spavanje jedna od najvažnijih karika ljepote. Ništa manje je važno što radite prije negoli skinete papuče i pokrijete se dekom.

Ovih pet savjeta pomoći će da vam koža postane glađa i sjajnija.

1. Dvostruko čišćenje. Jeste li ikada skinuli šminku prije odlaska u krevet, a ujutro pronašli crne tragove ispod očiju od jučerašnje maskare ili eyelinera? Zapravo, što se tiče samih proizvoda, to je normalno. Uostalom, olovke, sjenila i maskara izrađeni su od polimera koje nije tako lako oprati sredstvom za umivanje i vodom ili sredstvom za uklanjanje šminke. Da biste stvarno uklonili sve tragove kozmetike pokušajte s metodom dvostrukog čišćenja. Prvo uklonite šminku sa sredstvom za uklanjanje šminke, a zatim nježnim sredstvom za čišćenje lica uklonite sve ostatke.

2. Parne kupke za lice. U ludom dnevnom ritmu sigurno nemate vremena svakih 2-4 tjedna ići kozmetičarki na čišćenje lica. Pore ​​se mogu očistiti i kod kuće. Da biste to učinili, prije čišćenja lica napravite parnu kupelj za lice i parite lice 1-2 minute. Baš onako kako radite kada ste prehlađeni. Takve parne kupelji otvorit će pore, ukloniti prljavštinu i bakterije s kože lica.

3. Piling. Ako vam koža izgleda umorno, onda su vjerojatni uzrok toga odumrle stanice na površini lica koje je potrebno ukloniti. Da biste to učinili, koristite proizvode na bazi kiselina dva puta tjedno. To će učiniti vašu kožu glatkom i njegovanom, jer kiseline prodiru dublje od pilinga. Koristite i proizvode sa salicilnom kiselinom, koja se bori protiv akni, uklanjajući zaostale masnoće.

4. Hidratacija. Za biokemijske reakcije koje se stalno događaju u stanicama tijela potrebna je voda. Koža je prva koja pati od gubitka vode. Ako redovito ne nadopunjavate rezerve vode, dolazi do dehidracije, zbog čega koža postupno gubi elastičnost i čvrstinu. Nedovoljan unos vode usporava metaboličke procese u tijelu, a to dovodi do njezinog preranog starenja.

5. Spavajte na leđima. Zaspavši na trbuhu ili na boku, vjerojatnost da se probudite s namreškanim licem i otečeni je daleko veća. Lako za namreškanost koja nestane vrlo brzo, ali upravo to zna biti uzrok nastanka prvih trajnih bora.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Foto: Snna Shvets / Pexels