Frizerski trikovi: kako na moru sačuvati boju kose postojanom i blistavom

Spriječite oštećivanje vlasi i izbljeđivanje obojene kose

by | 6 srpnja, 2023
NJega obojene kose na moru

Sunčanje i kupanje (u moru ili bazenu) uzrokuje gubitak sjaja i smanjuje intenzitet boje vaše kose. Nasreću, postoji par praktičnih trikova kako ovog ljeta možete zaštititi svoju obojenu kosu.

Bez obzira na to jeste li platinasto plava blondina, brineta, crnka, crvenokosa ili imate pramenove u duginim bojama, vaš kosa na ljetovanju zahtijeva malo više pažnje. Da vaša (svježe) obojena kosa ne bi izblijedjela nakon tjedan dana, plavi pramenovi pozelenjeli, a njezin se sjaj ugasio, donosimo nekoliko krucijalnih frizerskih savjeta.

Njega obojene kose na moru

Koristite šampon i regenerator bez sulfata

Sodium laureth sulfat (SLS) ili sodium lauryl sulfat (SLES) vrsta je deterdženta za dobivanje pjene koji se nalazi u mnogim kozmetičkim proizvodima. Korištenjem sulfata, posebno svakodnevnim pranjem kose, riskirate da sa svoje kose uklonite prirodna ulja i vlagu, što može rezultirati i smanjenom postojanošću vaše boje. Pokušajte koristiti šampon i regenerator bez sulfata kako boja vaše kose ne bi izblijedjela.

Nabavite regenerator u boji

Premda nisu najučestaliji proizvod u drogerijama, regeneratori u boji vaše kose učinit će čudo jer produžuju intenzitet i sjaj obojene kose. Ovi preparati lagano boje vašu kosu pri svakom pranju kako bi izgledala svježe dok vam ne izraste korijen.

njega kose

Njegujte kosu tretmanima koji se ne ispiru

Obojena i kemijski tretirana kosa treba dodatnu hidraciju i zaštitu od sunca kako bi se spriječilo oštećenje vlasi. Hidratantni regeneratori, idealno sa SPF faktorom i zaštitom od topline, koji se ne ispiru, pomoći će vam kosu održati hidriranom i mekom, a boju postojanom tijekom cijelog ljeta.

Preskočite korištenje sušila i uređaja za oblikovanje kose

Sušilo za kosu, jednako kao i uređaji za ravnanje ili kovrčenje kose, mogu uvelike isušiti i oštetiti vaše vlasi, čak i kad koristite preparat za zaštitu kose od topline. Kad god je to moguće, pustite svoju kosu da se prirodno osuši na zraku.

Izbjegavajte kupanje u bazenu

Klor je kemijsko sredstvo za izbjeljivanje i čišćenje, i definitivno će izblijedjeti boju s vaše kose dok uživate u sunčanom danu na bazenu. Plava kosa može poprimiti zelenkastu nijansu, dok tamnije nijanse mogu postati mat, isušiti se i izgubiti sjaj. Dakle, ako volite plivati u bazenu, kosu podignite u visoku punđu ili isprobajte kapu za plivanje!

Pročitajte: Spremne za šišanje? Ovo je frizura koja laska svim ženama iznad pedesete

Foto: Digital Vision, Nuture via Getty Images

Tagovi: