Imate kožu sklonu aknama? Uzmite u obzir ova dva proizvoda za njegu

by | 25 listopada, 2021
akne u odrasloj dobi

Svi dobro znamo da akne nisu rezervirane isključivo za tinejdžersku dob. Nažalost, ovaj problem često pogađa žene u odrasloj dobi, i to najčešće zbog stresa i hormonskog disbalansa.

I dok su kod tinejdžera akne povezane s prekomjernim izlučivanjem sebuma, u odrasloj je dobi pojava akni ipak nešto složenija te je moguća i popratna pojava crvenila kože, osjetljivost, dehidriranost i pigmentacijske mrlje. Kad je riječ o aknama u odrasloj dobi, preporuka je konzultirati se s dermatologom ili liječnikom koji će utvrditi uzroke nastanka akni te potrebnu terapiju.

U slučaju da ste upravo u potrazi za proizvodima namijenjenima koži sklonoj aknama i nepravilnostima, brend koji možete uzeti u obzir je BIODERMA, čija je linija Sébium prilagođena masnoj koži i koži sklonoj aknama. Linija Sébium sadrži specifične proizvode za čišćenje i njegu koje preporučuju dermatolozi: sredstva za čišćenje lica za masnu kožu (pjenasti gel, micelarna voda, sapuni itd.), kreme protiv prištića, hidratantna njega za kožu sklonu aknama i drugo.

Sad je ova linija nadopunjena s dva nova moćna proizvoda koja možete razmotriti i uvesti u svoju skincare rutinu.

Dva proizvoda za njegu kože sklone aknama

Sébium Gel moussant Actif

njega za kosu sklonu aknama

Pročišćavajući aktivni gel za umivanje posebno je formuliran za kožu sklonu aknama, tako da djeluje na uzroke i posljedice ovih nesavršenosti već prilikom čišćenja:

– kombinacija salicilne i glikolne kiseline pomaže pri čišćenju začepljenih pora, smanjuje nepravilnosti i poboljšava teksturu kože
– cinkov glukonat regulira sjaj
– kaprilil/kapril glukozid: blaga baza za čišćenje nježno čisti, poštujući ravnotežu kože
– optimalan pH pomaže u postizanju najboljeg balansa između učinkovitosti i dobre tolerancije.

Sébium Sensitive

njega za kosu sklonu aknama

Hidratantna i umirujuća njega za kožu sklonu aknama koja ima dvostruko protuupalno djelovanje i zbog toga je idealan komplementaran proizvod uz dermatološke terapije.

Sébium Sensitive je posebno razvijena kako bi hidrirala i umirila osjetljivu te oslabljenu kožu sklonu aknama:

– Originalna, patentirana kombinacija Bakuchiola i patenta Fluidactiv™ (Seborestore tehhnologija) biološki uranotežava sastav sebuma.
– Kompleksni spoj Inflastop™ uklanja upaljene mrlje i crvenilo koje inače izaziva mrlje.
– Visoka koncentracija glicerina pruža trenutačnu i trajnu hidriranost.
– Puderi za matiranje u kombinaciji s cinkom pomažu ukloniti sjaj.

Foto: nensuria/iStock via Getty Images Plus, PR