Nina Kraljić progovorila o svojoj biseksualnosti, manjku podrške i nasilju koje je doživjela kroz karijeru

by | 19 siječnja, 2021
nina kraljić

Popularna hrvatska pjevačica, pobjednica glazbene emisije The Voice, progovorila je o stvarima o kojima mnoge hrvatske javne osoba i dalje odabiru šutjeti.

Činjenica je da smo dio društva koje nas ne potiče biti ono što jesmo i koje nam često nameće nepisana pravila koja nas sputavaju pustiti glas i pokazati se u pravom svjetlu. Iako su toga mnogi svjesni, za takve činjenice rijetko dobijemo potkrijepljenost od javnih osoba, stoga je istup Nine Kraljić dobio veliku (i zasluženu) medijsku pozornost.

“‘Nikad nećeš biti dovoljno lijepa i posebna za scenu” riječi su koje sam čula sa 17 godina od djelatnice jedne medijske kuće kad sam se odlučila prijaviti na prvo malo ozbiljnije natjecanje, nakon već puno bolesnih odricanja zbog mog glazbenog puta (od selidbe iz kuće s 13, batine kroz cijelu srednju školu gdje još uvijek imam ožiljke na leđima itd.)”, rečenica je kojom je Nina započela svoju ispovijest. Riječi koje je čula nisu jedini ožiljci i bolne uspomene koje je zadobila tijekom svoje karijere. Naime, Nina je naglasila kako je od prvoga dana bila sputavana jer je drukčija. Govorili su joj da su njezine izvedbe suviše čudne te da pjesme treba pjevati na način koji je svima poznat. Nebrojeno je puta s Facebooka, kako sama kaže u svom postu, brisala vlastite misli pretočene u rečenice jer su joj tako savjetovali.

“Koliko puta sam nešto napisala iza čega stojim i onda to brisala jer su mi odmah govorili: ‘Nina, nemoj. Nemoj. Završit ćeš u novinama i znaš gdje živimo’ Gdje? U tiraniji??? Really??? Ne, ne mislim više brisati ništa. Imam istu personu i kad se kamere ugase, ali taj dio nam ne odgovara. Smiješno zar ne? Apsurdno sigurno. Tko je stvarniji, tko pokazuje ranjivost, a snažno zastupa ono u što vjeruje je ovdje u velikom problemu i još ako javno progovaraš u problemima koja opažaš ili jednostavno govoriš svoju istinu složio se netko s njom ili ne… kaos. Ali mi smo zemlja demokracije”, napisala je. U nastavku se dotaknula kolega koji iz straha ne žele biti ono što jesu te raditi ono što vole te je pozvala sve ljude da od Hrvatske zajedničkim snagama naprave državu u kojoj će se ljudi međusobno podržavati bez obzira na razlike.

Foto: PR