Nina Dobrev kune se u ovo istezanje nakon treninga

Glumica je velika obožavateljica ove joga poze koja otvara kukove

by | 13 prosinca, 2021
Nina Dobrev

Nina Dobrev gotovo je jednako poznata po ulozi u “Vampirskim dnevnicima” koliko i po tome da obožava sportove i često koristi slobodne trenutke za razne aktivnosti. “Iskreno, jednostavno mi sve lako dosadi”, rekla je jednom prilikom za Self 32-godišnja glumica. Stoga Dobrev često mijenja aktivnosti – između veslanja, trčanja, vožnje bicikla, kružnih treninga, istezanja, snowboardinga… Sve kako bi ostala motivirana i osjećala se uzbuđeno zbog vježbanja.

Velik dio te raznolikosti dolazi iz njezine kućne teretane, koju je izgradila tijekom pandemije. Njezina trenutačna postavka sadrži mnoštvo različite opreme, od utega, otpornih traka i ogledala, do sobnog bicikla, trake za trčanje i sprava za veslanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

Stoga, vjerujemo joj kad kaže da je integrirala istezanje u svoju rutinu vježbanja kako bi se tijelo bolje i kvalitetnije oporavilo sljedeći dan. Inače, vježba oko sat vremena četiri do pet puta tjedno, a 15 minuta od te “torte” rezervirano je za istezanje.

Zvijezda novog božićnog filma “Love Hard” tako se kune u vježbu koja otvara bokove, zato što joj se često dogodi da se jako zategnu. A omiljena vježba? Takozvana “poza goluba”. “Za mene je to najučinkovitije”, kaže ona. “Izvrsna je za održavanje tijela i ublažavanje nelagode.”

Doista, ova poza odlična je za smanjenje zategnutosti, povećanje pokretljivosti i idealna je vježba za osobe koje se bave trčanjem. Istezanje nakon trčanja jednostavan je način za ubrzavanje oporavka, ublažavanje napetosti mišića i povećanje mobilnosti, ali ne morate biti trkači da biste uveli ovu vježbu istezanja u svoju rutinu. Dapače, izvrsna je opcija za svakoga tko ima uske bokove.

Kako napraviti istezanje poze goluba?

Iz klečećeg položaja uđite u psa koji gleda prema dolje i ispružite desnu nogu visoko iza sebe. Zatim stavite desnu nogu ispod tijela i stavite je ispred sebe tako da je potkoljenica paralelna s vrhom prostirke. Cilj nije stvoriti L-oblik s desnom nogom; stopalo se može staviti što bliže bokovima koliko je potrebno.

Onda ispružite lijevu nogu dugo iza sebe i naslonite gornji dio stopala na prostirku. Držite desnu nogu savijenom i pokušajte zadržati zdjelicu neutralnom, a lijevi kuk što bliže prostirci. Ako vam se kuk podiže od poda, desnu nogu približite malo tijelu. Trebali biste osjetiti istezanje u desnom kuku. Zadržite 30 do 60 sekundi. Promijenite stranu i ponovite!

 

Foto: Dia Dipasupil/Getty Images Entertainment via Getty Images