NEVJEROJATNO ALI ISTINITO! Ovo su tri najinteligentnija horoskopska znaka…

by | 21 lipnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Naravno da horoskop ne određuje nužno i inteligenciju čovjeka, brojna testiranja IQ-a mogu pružiti uvid u nekakvu generalnu inteligenciju s obzirom na prosječni rezultat za svaki znak.

Inteligencija je mentalna karakteristika koja se odnosi na sposobnost učenja i prilagodbe na nove situacije, razumijevanje i korištenje apstraktnih pojmova, kao i na primjenu prethodnog znanja u novoj okolini.

Često je za nečiji uspjeh u životu odgovornija emotivna inteligencija od samog kvocijenta koji se mjeri na testiranjima, no s obzirom na upravo tu, mjerenu inteligenciju, ovo su tri najinteligentnija znaka:

Vodenjak
Pripadnici ovog znaka ekstremno su inteligentni, što objašnjava kako je među njima velik broj proslavljenih genijalaca. Odlično prolaze na testovima inteligencije, imaju talent drukčijeg i originalnog pristupa problemima te veliku mogućnost koncentracije. Što su inteligentniji, to su skloniji i emocionalnoj nestabilnosti.

Blizanci
Pripadnici ovog znaka vrlo su bistri, a nasuprot drugih znakova odlikuje ih brzina razmišljanja, kao i bistrina s kojom dolaze do rješenja problema bez pretjerane muke. Imaju odličnu sposobnost učenja i savladavanja novih stvari, ali im to koristi samo ako su sposobni posvetiti se nečemu, piše Express.hr.

Jarac
Pripadnici ovog znaka posjeduju tzv. praktičnu inteligenciju koja ih tjera na više u svemu, pa tako i u znanju. Imaju zavidno pamćenje, koje im omogućuje da pamte i najbanalnije stvari koje njima uvijek koriste, a odlično primjenjuju stečeno znanje te nikad ne zaboravljaju ono što su jednom savladali.