Nespresso donosi pet recepata koji će vašu kavu pretvoriti u božanstveni užitak

by | 6 ožujka, 2020

ISPIRAZIONE FIRENZE ARPEGGIO
HONEYED CANTUCCINI MACCHIATO
Sposobnost Firenze da crpi utjecaje iz cijele Italije pokrenula je Nespresso eksperte na maštanje o baršunastoj, gustoj i kremastoj mješavini Ispirazione Firenze. Ona kombinira voćne note koje se tradicionalno nalaze na sjeveru Italije i note kakaa koje su karakteristične za južni dio Italije. Ova slatka mješavina kave u srcu ove Latte Macchiato recepture se savršeno stapa s medom, jezgrama oraha i hrskavim Cantuccini keksima.

Receptura:
100 ml svježeg mlijeka srednje masnoće ubacite u aparat za miješanje mlijeka Aeroccino 3 na opciji toplog miješanje mlijeka ili na aparatu Aeroccino 4 na opciji pripreme pjene za cappuccino. Umućeno mlijeko ulijte u Nespresso View recipe čašu.

Napravite espresso kavu (40 ml) s kapsulom Ispirazione Firenze Arpeggio direktno u čašu sa mlijekom. Dodajte na vrh komade Cantuccini keksa i sitno sjeckanih oraha. Sve to preliti žličicom meda.

ISPIRAZIONE PALERMO KAZAAR
SPICY PISTACHIO MACCHIATO

Na udaru utjecaja afričke i arapske tradicije, multikulturalni Palermo je inspirirao naš dugi, tamni stil prženja mješavine kave, s visokim sadržajem Robuste. Nespresso ovom recepturom Ispirazione Palermo Macchiato odaje počast bogatstvu okusa i začinskim aromama. Intenzivna, sirupasta kava, orasi i začini ovoj recepturi donose nenadmašni karakter.

Receptura:
100 ml svježeg mlijeka srednje masnoće ubacite u aparat za miješanje mlijeka Aeroccino 3 na opciju toplog miješanja mlijeka ili na aparatu Aeroccino 4 opcija pripreme mliječne pjene za cappuccino. Pripremiti espresso kavu (40 ml) s kapsulom Ispirazione Palermo Kazaar. Žličicom na kavu staviti manju količinu izmiješane mliječne pjene.

Preko toga staviti usitnjenu pistaciju. Stavite malo kardamona preko svega. Na vrh posipajte manju količinu Nespresso smeđeg šećera.

ISPIRAZIONE VENEZIA
SONG OF TIRAMISU CAPPUCCINO

Venecija ima dugu povijest uvoza kava u svijetu, vještog prženja kave i stvaranja harmonije. Njihovo umijeće divno je predstavljeno u izbalansiranoj mješavini Ispirazione Venezia. Vrijedan ukusnog deserta, note karamele i žitarica, profil ove kave elegantno se spaja s delikatnim sastojcima bogatog tiramisu recepta za Cappuccino.

Receptura:
Pomiješajte 100ml slatkog vrhnja sa 30gr mascarpone sira. U aparatu za miješanje mlijeka Aeroccino 3 ili Aeroccino 4 pripremite mliječnu pjenu od 100 ml svježeg mlijeka na opciji toplo umiješanog mlijeka za Cappuccino. U šalicu ubaciti kockicu tamne čokolade i malo sirupa badema, a zatim pripremite espresso kavu (40ml) s kapsulom Ispirazione Venezia. Preko kave dodajte kremu od šlaga i sira. Na ovaj sloj žličicom dodajte mliječnu pjenu. Na vrhu pospite malo kakao praha.

ISPIRAZIONE GENOVA LIVANTO
AFFOGATO EXPLORATION

Davno, mornari su se vratili u Genovu s kavom iz Latinske Amerike. Ispirazione Genova Livanto slavi ovaj važni trgovački grad s izbalansiranim aromama i okusima latinoameričkih srednje prženih Arabika i Robusti iz kojih se razvija nenadmašna slatka nota karamele. Zaplovite u uživanje sa žličicom sladoleda od karamele nošenim gracioznim okusom, teksturom i aromama Ispirazione Genove Livanto.

Receptura:
1 žlicu sladoleda od karamele stavite u vašu omiljenu Nespresso View lungo šalicu. Napravite espresso kavu (40 ml) s kapsulom Ispirazione Genova Livanto preko sladoleda.
Posipajte nasjeckane svježe lješnjake.

ISPIRAZIONE NAPOLI
BITTER CITRUS COOL

S ulica Napulja, lokalni ritual duboko ukorijenjene tradicije ispijanja kave inspirirao je naše eksperte da osmisle tamno prženu mješavinu Ispirazione Napoli. Bogata, sirupasta tekstura i njen ugodno gorki okus idealni su za recepturu Bitter Citrus Cool.

Receptura:
Stavite u čašu 5 kockica leda i krišku svježe naranče. Dodajte 50 ml tonika. Ulijte prethodno pripremljen i ohlađen espresso (40 ml) s kapsulom Ispirazione Napoli. Zamiješajte 50 ml hladnog mlijeka na aparatu za miješanje mlijeka Aeroccino 3 ili Aeroccino 4 kao hladnu mliječnu pjenu i dodajte preko kave. Na vrh stavite grančicu ružmarina.