Neprestano vam je dosadno? Saznajte je li dosada loša i kako je se riješiti

by | 15 siječnja, 2021
dosadno

Trenutačna situacija i sve posljedice koje je pandemija koronavirusa ostavila na društveni život itekako utječu na ljude.

Zatvoreni su naši omiljeni kafići, restorani te klubovi, ljudi su se povukli u svoje domove, stoga ni ne čudi činjenica da su nekima dani ispunjeni monotonijom i dosadom. Ako ste ekstroverti po prirodi te osobe koje imaju bujan društveni život, sve ove promjene ostavile su traga na vas. Ako ste u posljednjih godinu dana i previše puta osjetili dosadu te se nakon toga osjećali loše, nemojte brinuti.

Dosada je posve normalna pojava, a stručnjaci napominju kako je ne bismo uvijek trebali gledati kao nešto negativno. Prije svega, dosada je nešto što trebate prihvatiti i osvijestiti da biste je naučili izbaciti iz svoje svakodnevice. Činjenica je da dosada zna biti užasno frustrirajuća te da uz nju znaju doći emocije s kojima se teško nositi. No kad je sljedeći puta budete osjetili, nemojte dopustiti negativnim emocijama da vas preplave. Umjesto toga, budite znatiželjni, naučite nešto iz svega toga te se zapitajte se sljedeće. (Pročitajte: 5 hobija koje možete raditi od doma, a koji će vam uljepšati život)

  • Koliko dugo traje vaša dosada?
  • Koje vam se misli motaju po glavi kada vam je dosadno?
  • Koja je posljednja situacija u kojoj vam nije bilo dosadno?

Kad odgovorite na ta pitanja, bolje ćete shvatiti sve ono što se događa u vama te ćete lakše doći do rješenja. Osim toga, počnite zapisivati svoje misli. Pišite s kim se družite, kako se osjećate kada ste sami, a kako kada ste u društvu, što vam zabavlja i što vam stvara nervozu. Na taj ćete se način bolje upoznati te ćete znati što raditi u trenutku dosade.

Ono na što trebate obratiti pozornost su prijateljske, obiteljske i ljubavne veze, posao koji radite i način na koji trošite slobodno vrijeme. Možda je vrijeme za neke nove stvari i neke nove ljude, a nećete saznati što vam odgovara ako ne probate i ako si ne odgovorite na ova pitanja. Isto tako, nemojte zaboraviti da niti jedan osjećaj nije stalan te da uvijek možete potražiti pomoć bliskih ili stručnih osoba.

Foto: engin akyurt/Unsplash