Neočekivane menstrualne promjene

by | 28 ožujka, 2014

Vaš ciklus može prouzrokovati još neke promjene, osim bolova trbuhu.

menstrual

Glavobolja
Skloniji ste glavoboljama i migrenama zbog vaše razine estrogena koji je vrlo nizak za vrijeme ciklusa, a on utječe na „kemijski“ balans u mozgu. Ako uzimate lijekove protiv bolova i oni ne pomažu, razmotrite da prijeđete na antibebi pilule, koje razinu estrogena održavaju jednakim cijeli mjesec.

Nespretne ste
Nije ništa neobično ako uhvatite sebe kako pogriješite kod jednostavnih stvari. Neka istraživanja o atletičarkama pokazala su da one svoje treninge rade usporenijim tempom za vrijeme ciklusa. Također, dokazano je da su žene u ovom periodu pomalo čudne. Objašnjenje: napuhnuti ste, i to vas čini nestabilnim, odnosno motorika kretanja je otežana.

Zbunjenost
Uobičajeno je da se osjećate malo konfuzno neposredno prije menstruacije. Iako istraživanja nisu ustanovila zašto se to događa, objašnjenje može biti u promjeni razine estrogena i progesterona, koji mogu utjecati na vaše razmišljanje.

Suhe oči
Većina žena kaže da su im oči „nemirne“ i nisu vlažne kao inače. Još jednom možete okriviti stanje estrogena: hormoni pomažu kod reguliranja vlažnosti tijela.

Izvor: cosmopolitan.rs